teisipäev, 23. märts 2010

Šokolaadi glasuuriga porgandikook


Väga hea kook, mida tegime kokaklubis. See kook oli üks minu lemmikutest.


Retsept on võetud http://www.kokaraamat.ee/, muutsin veidi koguseid.


4 dl hästi peenelt riivitud või läbi hakklilhamasina aetud porgandit (4 hästi suurt porgandit)

1,5 dl suhkrut

2 muna

4 dl jahu

2 tl küpsetuspulbrit

Riivi toored porgandid köögikombaini väga peene riiviga, sega suhkruga ja jäta natukeseks seisma. Munad vahusta paksemaks vahuks ja lisa porganditele, sinna hulka sega ka küpsetuspulbriga segatud jahu. Tainas vala küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse koogivormi ja küpseta eelsoojendatud 200-kraadise ahju keskmises vahes 55 minutit või kuni kook on küps (meil kulus selleks vähem aega).


Kuumale koogile vala peale kuum glasuur.

Šokolaadi glasuur, mida ma tavaliselt kasutan:

50 g võid panna potti sulama, sulanud võile lisada omavahel segatud 1 dl suhkrut ja 1 spl kakaod ning 2 spl hapukoort. Keeta umbes 1 minut, lasta veidi jahtuda.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tundub ahvatlev!
Kas oled teinud porgandikooki ka munaga, kas on vahet ka? Jääb munaga õhulisem, mahlakam, või saab ka ilma munata väga maistva koogi, kas kuiv või mure ei jää see kook?

Sille Varblane ütles ...

Sellel koogil on munad sees.

Anonüümne ütles ...

superhea kook. võid sees ei ole, aga puudust ka ei tunne. glasuur mekib hää! teen teine kordki.

Related Posts with Thumbnails