teisipäev, 23. märts 2010

Õuna-kõrvitsakook

See kook, mida tegime kokkuhoiu kokaklubis ja mis välimuse põhjal tundus nätske olevat, ei olnud seda sugugi, vaid osutus tegelikult väga maitsvaks lihtsaks koogiks.


Allikas „Koogid. 1001 klassikalist retsepti kogu maailmast”



2 suurt õuna või 4 väikest

1 spl värsket sidrunimahla

5 dl jahu

1,5 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soodat

0,5 tl kaneeli

0,5 tl muskaatpähklit

0,25 tl soola

125 g margariini

1,5 dl suhkrut

2 muna

2,5 dl kõrvitsapüreed (selleks keetsin vähese veega kõrvitsakuubikud, purustasin köögikombainis, päris vedelikku ei kasutanud)

0,5 dl tuhksuhkrut peale puistamiseks



Eelkuumuta ahi 175 kraadini. Määri võiga 22,5 cm läbimõõduga laineline rõngasvorm (küpsetasime ristküliku kujulises vormis). Tilguta riivitud õuntele sidrunimahla. Sega omavahel kausis jahu, küpsetuspulber, sooda, kaneel, muskaatpähkel, sool. Vahusta või ja suhkur köögikombainis, lisa ükshaaval munad, riivitud õunad, kõrvitsapüree ja jahusegu. Tõsta tainas vormi. Küpseta 50-55 minutit kuni keskele pistetud puutikk jääb puhtaks. Jäta kook 10 minutiks vormi jahtuma. Puista peale tuhksuhkrut.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails