kolmapäev, 17. märts 2010

Peedi-pärmitaignast riisi-munapirukas


Selle retsepti mõtlesin ma täna kokaklubis käigu pealt välja ja tulemus sai väga hea hinnangu. Kui peet on selline toiduaine, millega katsetamisel olen ka väga puusse pannud, siis tegime selle katsetuse suure ootusärevusega, mis küll välja tuleb, kuid tuli väga hea.

1,5 dl vett
25 g pärmi
0,5 tl soola
1,5 tl suhkrut
1,5 dl keedetud peeneks riivitud peeti
300 g jahu
2 spl õli

Täidis:

1 dl riisi keedetult
2 spl majoneesi
4 keedetud muna
hernetera suurune tükk sinepit
3/4 tl soola
pipart

Käesoe vesi segada suhkruga vedelaks hõõrutud pärmiga, lisada peeneks riivitud peet, jahu, õli, sool. Lasta kaetult kerkida. Kerkinult rullida jahusel laual ristküliku kujuliseks tükiks, mille ühte poolde panna täidis jättes äärtest 1 cm ulatuses ilma katteta. Teine taignapool tõsta peale, suruda ääred kinni, küpsetada 200-kraadise ahju keskmises osas küpseks (~30 minutit)

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails