 Sellel nädalala oli meil kokkuhoiu kokaklubis teemaks "köögiviljad pirukataignas ja täidises".
Sellel nädalala oli meil kokkuhoiu kokaklubis teemaks "köögiviljad pirukataignas ja täidises".
See küpsetis sai tõeliselt pehme ja maitsev.
2,5 dl vett
50 g pärmi
800 g kõrvitsat
150 g suhkrut
1,25 dl õli
1 sidruni riivitud koor
1 kg jahu
Käesoe vesi segatakse suhkruga vedelaks hõõrutud pärmiga ja 1/3 jahuga, jäetakse 20 minutiks eelkerkima. Kooritud, tükeldatud kõrvits hautatakse vähese veega pehmeks, püreestatakse. Eelkergitusele lisatakse leige kõrvitsapüree, sidrunikoor, sool, jahu ja õli. Sõtkutakse, lastakse kerkida. Vormitakse saiad, küpsetatakse 200-kraadises ahjus.
Meie rullisime taigna laiali ja katsime kohupiimatäidisega ning keerasime rulli ja küpsetasime kahe suure rullina.
 
Kohupiimatäidis:
(tegime pool kogust ja lisasime 1 spl jahu)
400 g magusat rosinatega pakikohupiima
1 spl suhkrut
2 muna
4 spl hapukoort
4 spl sulatatud võid
Kõik koostisained segada omavahel.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.jpg) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.png) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar