kolmapäev, 17. märts 2010

Kõrvitsapärmitainas

Sellel nädalala oli meil kokkuhoiu kokaklubis teemaks "köögiviljad pirukataignas ja täidises".

See küpsetis sai tõeliselt pehme ja maitsev.

2,5 dl vett
50 g pärmi
800 g kõrvitsat
150 g suhkrut
1,25 dl õli
1 sidruni riivitud koor
1 kg jahu

Käesoe vesi segatakse suhkruga vedelaks hõõrutud pärmiga ja 1/3 jahuga, jäetakse 20 minutiks eelkerkima. Kooritud, tükeldatud kõrvits hautatakse vähese veega pehmeks, püreestatakse. Eelkergitusele lisatakse leige kõrvitsapüree, sidrunikoor, sool, jahu ja õli. Sõtkutakse, lastakse kerkida. Vormitakse saiad, küpsetatakse 200-kraadises ahjus.

Meie rullisime taigna laiali ja katsime kohupiimatäidisega ning keerasime rulli ja küpsetasime kahe suure rullina.


Kohupiimatäidis:


(tegime pool kogust ja lisasime 1 spl jahu)


400 g magusat rosinatega pakikohupiima

1 spl suhkrut

2 muna

4 spl hapukoort

4 spl sulatatud võid


Kõik koostisained segada omavahel.



Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails