See küpsetis sai tõeliselt pehme ja maitsev.
2,5 dl vett
50 g pärmi
800 g kõrvitsat
150 g suhkrut
1,25 dl õli
1 sidruni riivitud koor
1 kg jahu
Käesoe vesi segatakse suhkruga vedelaks hõõrutud pärmiga ja 1/3 jahuga, jäetakse 20 minutiks eelkerkima. Kooritud, tükeldatud kõrvits hautatakse vähese veega pehmeks, püreestatakse. Eelkergitusele lisatakse leige kõrvitsapüree, sidrunikoor, sool, jahu ja õli. Sõtkutakse, lastakse kerkida. Vormitakse saiad, küpsetatakse 200-kraadises ahjus.
Meie rullisime taigna laiali ja katsime kohupiimatäidisega ning keerasime rulli ja küpsetasime kahe suure rullina.
Kohupiimatäidis:
(tegime pool kogust ja lisasime 1 spl jahu)
400 g magusat rosinatega pakikohupiima
1 spl suhkrut
2 muna
4 spl hapukoort
4 spl sulatatud võid
Kõik koostisained segada omavahel.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar