Tegime kokaklubis. Eelistasime minna lihtsamat teed ja küpsetada neid ahjus. Maitse oli hea, aga konsistent ei olnud päris õige, ahjus külge keerates tõmbasid pihvid kummaliselt kokku, kuigi neid oli võimalik uuesti sirgeks lükata, arvatavasti oli see tingitud jahu kogusest. Soovitaksin jahu asemel proovida mannaga.
Nami-Nami retseptikogu
1 kg keedetud aedvilju - näiteks
kartulit
porgandit
kaalikat vms (panime 400 g kartulit, 300 g porgandit, 300 g kaalikat)
2 sibulat
2 muna
soola
3 dl nisujahu
Aja keedetud aedviljad koos sibulatega läbi hakkmasina või purusta saumikseriga. Lisa ülejäänud ained ja sega tainaks.
Vormi kotletid, paneeri jahus. Kui tainas jääb vedelam, tõsta lihtsalt lusikaga pannile nagu pannkooke tehes. Prae kuldpruuniks.
Kolmapäevases kokaklubigrupis asendasime jahu mannaga ja tulemus oli tunduvalt parem, kuid kuna kolmapäeval jäid suuremad tükid sisse, siis selles osas oleks parem olnud kui oleks kõik ühtlane püree olnud. Igal juhul soovitan erinevates köögiviljakotlettides jahu asemel kasutada mannat, nagu me ka sellel kolmapäeval tõestasime, jäävad mannaga tehes kõik köögiviljakotletid paremad. Alloleval pildil on kotletid paneeritud riivsaias ja praetud pliidipannil.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar