Kuna mees oli haige, jäid naistepäevaks mehe poolt välja valitud toitude tegemised peaaegu täielikult laste peale, ainult salati komponendid tükeldas neile ära. Nii nad eelmisel õhtul askeldasid köögis, isegi suitsukala puhastas laps ise, vaatasin (käisin vahepeal piilumas) ja imestasin ja mõistsin, et võiksin neil lasta köögis juba palju rohkem teha kui vaid kord aastas emadepäeval või naistepäeval.
Suitsutursa-juustukattega ahjusaiad. Retsept on Pereköögi kokaraamatust, kuigi seal oli suure pätsi vahele ja peale täidist pandud.
200 g puhastatud suitsukala
1,5 dl majoneesi
1 dl riivitud juustu + peale raputamiseks
pool paprikat
Kõik segada omavahel, tõsta saiadele, raputada peale riivitud juustu, panna ahju kuni juust on sulanud.
Muna-vorsti ahjusai. Selleks oli lillekujulise vormiga lõigatud saiaviilusse tühimik, saia peale asetatud vorstilillede lõikamisest üle jäänud äär, pandud õlisele ahjupannile ja keskele lillekujulisse auku pandud toores muna. Saia ja vorsti määriti ka pealt munaga
Vorstisaiad
Hiina kapsa-kodujuustusalat singi, paprika ja ubadega
Kohupiima-vahukoore-ananassitort
Kana-köögiviljawok punaste läätsedega.
15 aastat tagasi
1 kommentaar:
tublid lapsed! minu 6-aastane poiss üritab ka köögis igasugu asju valmistada, aga siis pean mina kodust ära minema et mitte liialt õpetada ja köögi koristamine on pärast muidugi omaette teema :D
Postita kommentaar