neljapäev, 3. detsember 2009

Pelmeenid (veega taigen)


Kokkuhoiu kokaklubis tehtud pelmeenid.

Allikas: Ajakiri Škola Gastronoma pelmeenieri 01/2007

Tainas:

0,5 muna

0,5 kl vett

0,5 tl soola

300 g jahu

Täidis:

250 g seguhakkliha

0,5 sibulat

küüslauku

soola

pipart

Jahu sisse teha süvend, sinna panna muna, sool, vesi, sõtkuda elastne tainas. Vesi peab olema

jääkülm. Katta rätiga, panna 30 min seisma.

Täidisained segada omavahel.

Käsitsi tehes jagada tainas neljaks, üks osa vormida pikaks 2 cm laiuseks vorstiks, lõigata 1,5 cm juppideks, teised osad katta senikaua toidukilega.

Iga jupp rullida ümmarguseks kettaks, keskele panna 1 tl täidist, keerata kokku poolkuu kujuliseks, taignaääred vajutada sõrmedega kokku, otsad kinnitada üksteise peale pelmeeni ümber. Kui ei jää kinni, siis teha kinnituskoht veega märjaks.

Võib teha ka pelmeenivormiga (vaata alloleval pildil). Täpsem pelmeenivormiga tegemise juhend on siin: http://toidupildid.blogspot.com/2007/05/pelmeenid.html keefiriga tehtud taignast pelmeenide retsepti juures.


Katsetasime enda väljamõeldud pelmeenikuju.

Kuna tšeburekkide küpsetamisest jäi õli üle, proovisime pelmeene ka frittida, minu arvates olid väga head, ei jäänud pealt kõvad.

Sellel pildil pelmeenivormiga tehtud pelmeenid ja hinkaalid:

Pirukavormiga tehtud poolkuud, käsitsi otsad üksteise peale kinnitatud.

Keeta kohe või külmutada.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails