esmaspäev, 28. detsember 2009

Jõhvikapiparkoogid




Sellel aastal tuli mul mõte teha kuivatatud jõhvikatega piparkooke.

2 dl suhkrut
1 dl vett
100 g võid või margariini
0,5 tl piparkoogimaitseainet
0,5 tl soodat
300 g jahu
4 spl kuivatatud jõhvikaid

Suhkur sulatada ja kuumutada helepruuni värvuseni, lisada tuline vesi, keeta kuni suhkrutükid on lahustunud, tõsta tulelt, lisada sooda ja piparkoogimaitseaine, seejärel sulatatud või ja jahu ning kuivatatud jõhvikad, segada. Võib kohe küpsetama hakata.

Tainas rullida laiali, lõigata vormiga piparkoogid, küpsetada.


Hapukas jõhvikas on mõnus lisand piparkookidele.



1 kommentaar:

Merike ütles ...

Tubli oled et jaksad veel midagi uut välja pakkuda! Ilusat aastavahetust sulle.

Related Posts with Thumbnails