neljapäev, 3. detsember 2009

Gruusia hinkaalid juustuga

Allikas: Ajakiri Škola Gastronoma pelmeenieri 01/2007

Kokkuhoiu kokaklubis tehtud toit. Tegime pool kogust.

Tainas:

1 kl vett

2,5 kl jahu

soola


Täidis:

700 g juustu

3 spl võid

2 munakollast

Soola

Jahu, vesi, sool kaussi, sõtkuda 10 minutit. Panna 15 min kile alla seisma.

Samal ajal valmistada täidis. Juust riivida jämedalt, või sulatada, lisada munakollased ja või juustule. Taigen sõtkuda peale seismist veelkord läbi, jagada neljaks, vormida 3 cm jämeduseks vorstiks, lõigata 1,5 cm pikkusteks juppideks.

Iga jupp rullida ümmarguseks kettaks, keskele tõsta 1,5 tl täidist, taigen korjata kokku nagu kotisuu, pigistada ülevalt kokku

2 l vett

1 spl soola panna keema, panna vette, keeta tasasel tulel 10 minutit. Serveerida sulavõiga.

Kuna kahtlesime, kas keedetult juust jääb hea, panime osad ahju küpsema ja mõned keetsime vees.

Millegipärast tekkisid ahjus küpsetades hinkaalide põhja augud (igasse üks) ja juust jooksis välja, lükkasime kahvliga juustu hinkaalide peale ja panime veel natukeseks ahju. Maitselt jäid ahjus tehtud hinkaalid väga head, keegi pakkus, et nagu juustuküpsised. Pealt jäid hinkaalid täiesti terveks, aga millegi pärast tulid just põhjadesse augud, määrisime vormi eelnevalt õliga.

Keedetult kadus juustumaitse aga üldse ära.


Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails