teisipäev, 15. detsember 2009

Pehme piparkook

Korraldasin veel ühe kokaklubi välise kooskokkamise, kus proovisime ka jõuluks sobivaid toite, üks neist oli see.


Allikas: Nami-Nami retseptikogu, seal nime all: Kristjani vanaema pehme piparkook

5 sl suhkrut pruunistamiseks
2 dl suhkrut
100 g võid
3 muna
2 dl hapupiima (asendame veega lahjendatud hapukoorega)
200 g hapukoort
8 dl nisujahu
1 tl söögisoodat
1 tl kaneeli


Vahele:
pohlamoosi

Pruunista 5 sl suhkrut kuivalt potis. Kui suhkur on piisavalt pruunistunud, siis lisa veidi kuuma vett ja ülejäänud suhkur. Keeda tasasel tulel siirupiks.
Lisa tükeldatud või ja lase sulada.
Tõsta pott tulelt, lase veidi jahtuda. Lisa siirupile vaheldumisi hapupiim, hapukoor, lahtiklopitud munad ja jahu.
Klopi tainas hästi läbi ning pane ahjuplaadile või 28 cm vormi 180kraadisesse ahju küpsema.
Kook küpseb umbes 40-50 minutit- kontrolli koogi küpsust puutikuga.
Lase jahtuda, siis lõika kook kaheks kihiks. Määri vahele pohlamoosi või muud hapukat keedist.

Kaunista suhkruvõõbaga või sõelu peale tuhksuhkrut.

3 kommentaari:

Pille ütles ...

See on tõesti mu elukaaslase Kristjani kadunud vanaema retsept. Neil küpstab kogu suur suguvõsa seda jõulude ajal :)

Ssille ütles ...

Ma rikastasin seda kooki tuhksuhkrukatte asemel soodakihiga :). Ei soovita järgi teha! Mul oli väikses kilekotis tuhksuhkur kaasas, aga ei mäletanud, et kunagi olin sinna kokaklubi kööki toonud väikses kilekotis ka soodat, nii paningi pahaaimamatult tuhksuhkru pähe hoopis soodat. Nalja kui palju, aga pealmine kiht jäi meie poolt söömata.

Pille ütles ...

Ehee :)

Related Posts with Thumbnails