Allikas: Pereköögi kokaraamat
350 g juustu
2-3 sibulat
1 -2 tl suhkrut
sorts 30% äädikat
1-2 keskmist õuna
2-3 keedetud porgandit
1 keedetud kartul
2-3 keedetud muna
1 väike purk (340 g) paprika-, seene või mõnd muud konservi (asendame 1 toore paprikaga)
Kaste:
2 dl hapukoort
2,5 dl majoneesi
1 tl sidrunpipart
0,25 tl riivitud muskaatpähklit
1 tl aroomisoola
Lõika sibulad ratasteks, pane kaussi ja vala üle keeva veega. Lisa suhkur ja äädikas ning lase kaane all seista pool tundi (see võtab sibulatelt kibeduse). Nõruta sibularattad. Sega kokku kaste.
Riivi juust, õunad, porgandid, kartulid ja munad. Lao salat kihiti suurde laia kaussi: alusta juustukihist, edasi pane kartul, sibul, porgand ja muud ained, pane iga kihi vahele riivitud juustu ning majoneesi-hapukoorekastet. Kõige peale puista kiht juustu ja kalla ülejäänud kaste. Lase salatil üleöö külmas olla. Kaunista meelepäraselt.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar