kolmapäev, 9. detsember 2009

Mahlane jõulukeeks

Kokaklubis tehtud küpsetis.

Allikas: Ajakirja „Pere ja Kodu” retseptilisa Pereköök 12/2002


150 g võid

2 dl fariinisuhkrut (panime 1,5 dl tavalist suhkrut)

2 muna

4 dl jahu

2 tl küpsetuspulbrit

1 tl ingverit

2 tl kaneeli

1 tl vaniljesuhkrut

3 dl riivitud õuna

1 dl koort või piima


Glasuur (jätsime ära):

50 g sulatatud võid

4 dl tuhksuhkrut

2 spl kanget kohvi

Kaunistamiseks marmelaadi või pähkleid


Sega suhkur toasooja võiga, lisa ükshaaval munad. Sega omavahel kuivained, lisa taignasse. Kõige lõpuks lisa riivitud õunad ja koor (piim). Määri keeksivorm rasvainega, raputa üle riivsaiaga. Küpseta 175-kraadi juures 60 minutit. Katsu tikuga koogi valmidust. Valmis keeksi võib üle raputada tuhksuhkruga või katta suhkruglasuuriga. Viiamse saad kui segad omavahel glasuuriained. Kanna glasuur peale siledateralise noa abil



1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

oppinud

Related Posts with Thumbnails