Neid vareenikuid tegime ka kokaklubis.
Allikas: Ajakiri Škola Gastronoma pelmeenieri 01/2007
Tainas:
1 spl võid
1 kl kuuma vett
0,5 tl soola
2,5 kl jahu
Täidis:
500 g kohupiima
1 muna
suhkrut
Täidisained segada.
Taigna tegemiseks lisada jahule vesi, või ja hapukoor, segada, panna jahuga ülepuistatud lauale, sõtkuda kuni jääb sile. Katta kilega, jätta 10 minutiks sooja kohta seisma. Tainas jagada 3-ks, 2 osa panna kile alla, 1 osa rullida 9-10 cm laiuseks ribaks, riba keskele panna teineteisest 3 cm kaugusele 1 spl täidist. Taignaääred teha veega märjaks, taignariba üks pool tõsta üle täidise teise taignapoole peale. Terava klaasiga lõigata poolkuud, sõrmede või kahvliotsaga teha ääred üle. Panna jahuga ülepuistatud taldrikule või kandikule külmkappi seisma kuni järgmiseid vormitakse. Panna keema, keeta kuni tõusevad pinnale, tõsta veest välja, serveerida hapukoorega.
Meie tegime pirukavormiga.
Tegin kunagi vareenikuid ka selle retsepti järgi: http://toidupildid.blogspot.com/2007/05/kohupiima-vareenikud.html, kuid selle praeguse ilma munata retsepti järgi tehes tulid vareenikud palju paremad. Väga head!
5 kommentaari:
eg var ad leita ad, takk
tere. kas selle retsepti jargi tehtud vareenikuid saab ka sygavkylmutada, kaua nad seal umbes sailivad?
Saab küll külmutada, mina külmutasin, säilivusaega ei oska küll öelda, aga paar kuud võiks ikka hoida, ma arvan.
Kust sellist vormi saab osta või tellida?
"Tuhat vajalikku asja" Viljandis või Tartus, Tallinna Balti jaama turul, Viljandis oli kunagi ka Kodutarbes. Sarnastest kauplustest võib küsida pirukavormi ja väiksemate tegemiseks pelmeenivormi nime all.
Postita kommentaar