Kokkuhoiu kokaklubis tegime ka tortelliine.
Tainas (lihtne munapasta, samast taignast tegime ka lasanjet ja ravioole):
3,5 dl jahu
3 muna
2 spl õli
0,5 tl soola
Köögikombainis tehes panna kõik ained korraga masinasse ja segada ära. Käsitsi tehes panna jahu kaussi kuhja, keskele tehtud süvendisse panna munad, õli, sool. Näppida taigen ühtlaseks ja sõtkuda 5-7 minutit kergelt jahusel laual, muutub elastseks ja läikivaks. Retseptis on kirjas, et kata taignapall kausiga ja jäta pooleks tunniks lauale seisma, meie seda ei teinud.
Täidiseks panime pelmeenides kasutatavat hakklihatäidist.
Tainas rullida õhukeseks, lõigata klaasi, vormi või vastava lõikuriga väiksed kettad. Iga ketta keskele asetada teelusikaga täidist, üks taignapool tõsta teise peale, nii et tekiks poolkuu kuju, mõlemad otsad tõsta ümber sõrme üksteise peale, nii et tekiks sõrmuse kujuline pooltoode.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar