kolmapäev, 9. detsember 2009

Ahjuõunad kaera-mandlitäidisega


Allikas: Ajakiri „Jõulud”2007

Tegime kokaklubis topeltkoguse, olid maitsvad.


4 kõvemat õuna

2 spl tumedat suhkrusiirupit (teeme 1 spl suhkrust ja spl veest siirupi)

2 spl kaerahelbeid

2 spl mandlilaaste (asendame rosinaitega)

Kastmeks vahukoort, vaniljejäätist või toorjuustu

Lõika õuntel „kaas” pealt, uurista õõnsus täidise jaoks. Määri õõnestatud, koorimata õunad pealt võiga, aseta lõikepinnaga allapoole küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile.

Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutti.

Sulata või väikses potis, lisa siirup, kaerahelbed, mandlilaastud, kuumuta tasasel tulel 5 min.

Jaga täidis õuntesse, lisa meelepärane kaste, aseta „kaaned” peale, serveeri kohe.



Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails