Allikas: Ajakiri „Jõulud”2007
4 kõvemat õuna
2 spl tumedat suhkrusiirupit (teeme 1 spl suhkrust ja spl veest siirupi)
2 spl kaerahelbeid
2 spl mandlilaaste (asendame rosinaitega)
Kastmeks vahukoort, vaniljejäätist või toorjuustu
Lõika õuntel „kaas” pealt, uurista õõnsus täidise jaoks. Määri õõnestatud, koorimata õunad pealt võiga, aseta lõikepinnaga allapoole küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile.
Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutti.
Sulata või väikses potis, lisa siirup, kaerahelbed, mandlilaastud, kuumuta tasasel tulel 5 min.
Jaga täidis õuntesse, lisa meelepärane kaste, aseta „kaaned” peale, serveeri kohe.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar