teisipäev, 20. aprill 2010

Šokolaadi-riivleib hapukoore ja rosinatega

Lisaks piimamagustoitudele tegime ka kahte leivamagustoitu.


Allikas: L. Remmelgas „Magustoidud”


400 g tahket rukkileiba

3 spl võimargariini

vanilliini

0,5 kl rosinaid

50 g šokolaadi

200 g hapukoort

riivitud sidruni- või apelsinikoort

Rosinad pannakse likku. Leib riivitakse jämedalt. Margariin sulatatakse pannil, samasse lisatakse veidi vanilliini. Riivitud leib pruunistatakse vanillimaitselise margariiniga. Krõbedale leivale riivitakse peale šokolaad ja võetakse siis kohe tulelt. Lastakse jahtuda aeg-ajalt segades, et šokolaad ühtlaselt sulaks. Hapukoore hulka klopitakse riivitud sidrunikoor ja segatakse leotatud nõrutatud rosinad. Magustoidukaussidesse tõstetakse šokolaadileib, maitsestatud hapukoor rosinatega valatakse peale.



Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails