teisipäev, 20. aprill 2010

Louisiana krõmps seakamar (kamarakrõpsud)

Neid tegime ka kokaklubi kokkamislaupäeval.

Retsept võetud Nami-Namist

Seakamarast valmistatud vürtsikas ja krõmpsuv suupiste USA lõunaosariigist.


800 g hästi kvaliteetset seakamarat
(oliivi)õli
(mere)soola
0.5 tl Cayenne'i pipart - ettevaatust, tegemist on väga terava maitseainega, võiks tunduvalt vähem panna!
(jahvatatud kaneeli) - ei pannud
3 kuni 4 küünt küüslauku õhukeste viiludena
2 sl vedelat mett

Lõika seakamar ampsusuurusteks tükkideks - kasuta kas kääre või hästi teravat nuga.
Kuumuta suurel pannil veidi õli suhteliselt madalal kuumusel. Prae jaokaupa seakamaratükid õlis, iga paari minuti tagant segades, kuni kamaratükid muutuvad veidi krõbedaks ja helepruuniks.
Praetud kamaratükid tõsta köögitangide abil ahjupannile ning pane 200-kraadisesse ahju 20-30 minutiks, kuni need on paisunud ja kaunilt kuldpruunid on. See aeg on liiga pikk, poole aja pealt proovides olid pehmed kuid küpsetamise lõpus liiga kõvad!

Eemalda pann ahjust, nõruta liigne rasv (rasva võid kasutada nt ahjukartulite tegemiseks).
Puista kamaratükkidele soola, siis Cayenne'i pipar, (kaneel) ja küüslauguviilud. Nirista peale mesi, sega kergelt läbi.
Pane ahjupann veel 5-7 minutiks ahju, aga hoia hoolega silma peal, et kamarad ära ei kõrbeks!

Retsept on mugandatud Jamie Oliveri Ameerika-raamatust.

2 kommentaari:

Pille ütles ...

Kuidas maitsesid, Sille? Ma ise pole proovida veel jõudnud.

Sille Varblane ütles ...

Sellel laupäeval teeme seda teise gupiga, siis proovime vähem aega küpsetada ehk jäävad pehmemad. Väga kõvad jäid ja maitseainetega sai üle pingutatud, aga see, kes neid tegi, ütles, et poole aja pealt proovides olid väga head, ei olnud kõvad. Proovime sellel laupäeval vähem küpsetada, siis annan tulemusest teada.

Related Posts with Thumbnails