teisipäev, 20. aprill 2010

Magusad rukkijahu-kakaomuffinid

See retsept sündis kokaklubi kokkamislaupäeval kui kräsupea koogi tegija pani koogitainasse ekslikult rukkijahu. Meil oli ju suur leivaküpsetamine ja nii see rukkijahu pakk seal kätte sattuski. Siis ma mõtlesin mõne minuti ja kuigi kräsupea tainas läks uuesti tegemisele, tegime sellest tainast muffineid.

Seda nähes lisasime tainale ka nisujahu, natuke keefiri ja küspetasime sellised muffinid, mis kerkisid veel eriti hästi ja ei vajunud ka alla.

Muffinite retsept sai siis kokku selline:

2 muna

2 dl suhkrut (sukrut võiks panna 1,5 dl)

2,5 dl rukkijahu

1,25 tl soodat

3 dl keefiri või petti või hapukoort

2 spl kakaod

2,5 dl nisujahu



Munad kloppida kahvliga lahti, lisada sooda ja kakaoga segatud jahud, keefir, segada. Tainas jagada õliga määritud muffinipanni süvenditesse. Küpsetada 200-kraadise ahju keskmises osas.



2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tere Sille !
Proovisin need rukkijahu muffinid ära , aga vaimustust nad ei äratanud. Suht maitsetud tulid , kuigi , jah , hästi kerkisid küll. Erilist rukkijahu maitset ka polnud.
Kavatsen retsepti pisut muuta , teha nad magusamad ja lisada rosinaid v.m. kuivatatud puuviljatükke.
Edukat retseptide väljamõtlemist Teile !

A. ütles ...

Minu meelest täitsa maitvad. Panin pruuni suhkrut a u 1.5 dl ning täitsa magusad. Retsepti juurest ei leidnud küpseamse aega. See võiks ka kirjas olla. Ise anin algul 15 minutit ja siis maitsesin ühte. Oli nätske. Seega panin veel 5 minutit otsa. Hetkelon veel ahjus. Aga see üks nätske oli väga hea maitsega. Panin nisujahu asemel a veidi kaerajahu.

Related Posts with Thumbnails