teisipäev, 20. aprill 2010

Vanillivaht

Sellel nädalal on meil kokkuhoiu kokaklubis teemaks magustoidud, enamuses piimamagustoidud, aga et asi liiga läägeks ei läheks, tegime ka ahjukartuleid.


Retsept: L. Rremmelgas "Magustoidud"


0,5 l piima

½-3/4 kl suhkrut

2 spl (maisi)tärklist

vanilliini

3 munavalget (panime 5, kuna jäätise tegmisest jäi 5 munavalget üle)

Piim aetakse suhkruga keema, lisatakse külma piimaga segatud tärklis ja lastakse veelkord keema tõusta, jahutatakse veidi, maitsestatakse vanilliiniga. Munavalged vahustatakse kõvaks vahuks. Pidevalt edasi vahustades valatakse peene nirena juurde piimasegu. Süüakse marjamahla või keedisega.

Kuna piima-tärklisesegu oli munavahu lisamise hetkeks juba veidi maha jahtunud, sai munavahuga segatud piimakissell uuesti tulele pandud ja kuumutatud kergelt läbi samal ajal segades, see muutis magustoidu ka paksemaks.
See magustoid sai hea vastuvõtu osaliseks, kuigi isiklikult minu maitse see polnud.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Vanillivaht on vanilliga, see on hoopis vanilliinivaht, sest vanilli see ei sisalda...

Related Posts with Thumbnails