teisipäev, 20. aprill 2010

Erinevate täidistega pärmitainast pirukad



Tegime kokaklubi kokkamislaupäeval paljusid erinevaid pirukaid.


PÄRMITAIGEN (eelkergitusega)


soojenda 0,5 l piima käesoojaks (pigem olgu jahedam kui kuumem, liiga kuumaga ei hakka pärm kergitama), lisa 1-1,25 dl suhkruga segatud 50 g pärmi ja 450 g jahu. Sega lusikaga läbi ja jäta 20 minutiks kaetult kerkima.


Võta juba munad ja õli külmkapist välja soojenema.

Peale seda lisa taignale 2 lahtiklopitud muna, 1 tl soola, 450 g jahu, 1,5 dl õli.


Sega mikseri taignakonksudega kuni lööb poti äärtest lahti keskele. Lase kerkida kinni kaetult (mina olen toidukile peale pannud) soojas kohas, mitte kuuma pliidiplaadi peal, pigem kuuma pliidiplaadi kõrval kuni taigen kerkib vähemalt kahekordseks (umbes 1 tund).

Küpseta pärmitaignast küpsetisi 200-kraadse ahju keskmises vahes, lõpus tõsta ülemisse vahesse, et pealt läheks pruunimaks.


Täidised:


Kamara- ja maksapirukate õpetused on mul varasemast ajast juba blogis olemas, lisan nende lingid, teised pirukatäidised on improviseering, ilma kindlate kogusteta, lähenesime loominguliselt, nendest lisan siia vaid koostisained.


- kamarapirukad -http://toidupildid.blogspot.com/search?q=kamarapirukad-

- maksapirukad - http://toidupildid.blogspot.com/search?q=maksapirukad-


- tatra-sibulapirukad - praetud sibul, tatrapuder, keedetud hakitud muna.

- kapsa-porgandipirukad – Koos keedetud kapsatükid ja porganditükid purustada, lisada muna, sool, pipar, praetud sibul.

- kartulipirukad - kartulipuder, sibul, maitseained

- kaalika-riisipirukad – keedetud kaalikas, riis, muna, praetud sibul

- sibula-munapirukad - praetud sibulad, keedetud muna, sool, pipar.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails