teisipäev, 20. aprill 2010

Õuna-rosinakook (inglikook)


Ma ei tea, miks sellel koogil küll selline nimi on, kuid ajakirjas "Kööginurk", kust selle retsepti leidsin, oli ta selle nime all. Lihtne ja hea kook! Mooniseemned ja kaneeli jätsin välja, selle asemel panin vanillisuhkrut ja laimimahla.
Tegime seda kooki ka kokkuhoiu kokaklubi kokkamislaupäeval, laimimahla me sellel korral ei pannud.

2 dl jahu
3 muna
2 õuna
2 dl hapukoort
1 tl küpsetuspulbrit
2 dl suhkrut (piisaks 1,5 dl-st)
rosinaid
vanillisuhkrut

Sega hapukooresse 1 tl küpsetuspulbrit ja jäta niikauaks seisma kuni valmistad ette ülejäänud toiduained.
Puhastatud kooritud õunad lõika õhukesteks viiludeks. Vahusta munad (valged ja kollased koos) tihedaks vahuks, lisa sinna küpsetuspulbriga segatud hapukoor, sega korralikult läbi (tegin köögikombainis), siis lisa jahu.

Vala koogivormi pool tainast, sinna peale õunaviilud, neile tilgutasin poole laimi mahla ja rosinad.
Täidise katsin teise poole taignaga, raputasin peale vanillisuhkrut.

Küpsetasin 200-kraadise ahju keskmises vahes umbes 20 minutit kuni oli pealt kollakaspruuni värvusega.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails