Retsept on Nami-Namist, sinna on see võetud Salme Masso (koost.) raamatust Kokaraamat, 1984
500 g maksa
100 g suitsutatud peekonit
2 kõvaks keedetud muna
2 sibulat
1 sl riivitud juurpeterselli või
juursellerit
2 sl riivitud porgandit
soola
musta pipart
sidrunmelissi
2 kuni 3 sl rasva
vett või puljongit
Lõika ettevalmistatud maks suurteks 1-1,5 cm paksusteks viiludeks ja vasarda kergelt. Aseta igale maksatükile singiviil, sellele hakitud muna ja sibul, juurviljad ja maitseained. Sibula ja juurviljad võid eelnevalt väheses rasvas kergelt läbi hautada, kuid mitte pruunistada. Keera maks kõvaks rulliks, seo niidiga tihkelt kinni
ja pruunista ümberringi kuumas rasvas. Seejärel vala peale nii palju vett või leent, et maks on vaevu kaetud, lisa soola ja maitseaineid. Hauta nõrgal tulel läbiküpseks (olenevalt rullide suurusest 20-40 minutit).
Retseptis oli järgmine õpetus: valmis rullid tõsta välja, lase kergelt vajutise all jahtuda.
Viilusta külmalt ja serveeri maitserohelisega ülepuistatult.
Lisandiks paku aedviljade marinaadsalateid: peedi-, kurgi-, tomati-, paprikasalatit.
Meie sõime soojalt koos kartulipudruga. Kuna täidiseks mõeldud muna- ja porganditükke jäi üle, said ka need kastmesse pandud.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar