neljapäev, 5. november 2009

Kokkuhoiu kokaklubi Viljandis


Eilsest hakkas Viljandis koos käima minu algatusel kokaklubi, mille idee sai ühel minu koolitusel "Toimetulek napi toidurahaga" välja käidud. Üks osalejatest pakkus minu Kokkuhoiu kokaraamatust tuletatult klubi nimeks kokkuhoiu kokaklubi ja nii ka jäi.

Kokku hakkame saama kord nädalas, et koos valmistada väikestes gruppides igal korral ligi 6 toitu. Esimene kokaklubi kooskokkamine läks väga hästi, kaheksa täiskasvanut jagunesid kolmeks grupiks, iga grupp valmistas 2 toitu, kõigil oli tore, toidud said maitsvad ja läksime koju ootusega juba järgmise kokkusaamise ees.


Esimese korra teema oli PORGAND.








14 kommentaari:

kädi ütles ...

Väga lahe idee :) Ma ise ka viljandi inimene aga polndki sellest midagi kuulnud :D

Ssille ütles ...

Seda polegi reklaamitud, levitasin infot tuttavate seas ja ka neile, kes mu koolitustel on käinud. Kellel huvi on, võib minuga ühendust võtta, kui kohti on, siis saab sellega liituda.

MARDIKAS ütles ...

Igati tore ettevötmine. Tuleks isegi, kui kohti oleks ja poleks kaugel!

Anonüümne ütles ...

Kas sa ikka õpetad kõigile kuidas söögi väljanägemine võimalikult inetuks teha ka ja sellest väriseva käega sinine pilt teha et see oma säästublogisse postida?
Ilma selleta pole pointi väga sellel koolitusel.

Merike ütles ...

kallis anonüümne,kui ei meeldi ära vaata, kõik ei saagi olla profid fotograafid.
Sille oled tubli ja jätka ikka.

Sille ütles ...

Kokaklubis tehtud toitudest unustasin mõnest pildid teha, nii pidin mõne teise pildi seest, kus toit paistis, selle välja lõikama, et seda jäädvustada.
Minu fotoaparaat ei võimalda kahjuks paremaid pilte teha kui mul siin blogis on. Ma ei tee ühte suvalist pilti, vaid mõnikord isegi paarkümmend võtet, kuid tehnikal on omad piirangud.

Anonüümne ütles ...

ega kaamera pilti ei tee, toitu taldrikue ei säti, kaadrit, valgust ja nurka ei vali.
ikka inimene. kaamera hind ei mängi siin üldse rolli... tundub et tehnika pole veel piirama hakanud...
kui juba raamatuid kirjutatakse ja koolitusi korraldatakse (loe: hobist on amet saanud, sest mängus on raha), siis võik ikka mingit arengut näha olla, nii pika ajaga...

Anonüümne ütles ...

Kaamerast oleneb ikka väga palju.Kui on ikka piiratud tingimused-valgust pole just nii palju kui vaja siis lahjema kaameraga ikka nii head pilti ei saa.See,et Sille on kirjutanud raamatuid ja teeb koolitusi on väga tore.Aga siin on tegemist vist suure kadeduseussiga,et anonüümne toriseja ise pole midagi sellist teha suutnud.Anonüümne!-kui sul ei meeldi see mida siin loed või näed siis ära tule siia norima!
Sille Sulle aga soovin jõudu ja tahet edaspidiseks,oled väga tubli!

Aires

Anonüümne ütles ...

ei loegi harilikult...
ja kade ka ei ole, pole millegi peale kade olla... teen ise ja paremini. nii süüa kui pilti...
ei nori justkui ka. inimesed võiks ikka reaalsuses elada, mitte oma võimeid üle hinnata.
enda saamatuse ja oskamatuse või viitsimatuse kaamera kaela ajamine häirib :)

no kuidas see pildistamise nurk, kaadri valik ja suvaliselt või maitsetult taldrikule sattunud toit kaamera hinnast oleneb?
või oleneb?
see on rohkem vist ikka kõrvade vahel kinni...

Anonüümne ütles ...

Siit tuleb välja, et kaameral ja kaameral polegi vahet ja kallimad pole millegi poolest paremad, ilma asjata küsitakse nende eest rohkem raha kui pilt ei olene kaamerast. See, kuidas keegi toitu taldrikule paneb, pole kellegi teise asi ja kuidas seda üldse mitut moodi panna saab, ei tea, pole teemaga kursis. Tundub, et mõni on delfi asemel valesse kohta sattunud, seal tegeldakse selliste teemadega.

Sol ütles ...

Minumeelest, Sille, oled sa väga andekas. Just see meeldib, et toidud, õpetused ja ka pildid on tehtud nii lihtsalt ja koduste vahenditega. Selline lihtsus ja ebaprofessionaalsus annab võimaluse samastuda ja usaldada kõigil tavalistel, mitte-nii-väga headel koduperenaistel, kes ometi iga päev süüa tegema peavad.
Mõne teen-ise-paremini-kui-teie-kõik ülbe toiduprofiga ei saaks ma end nagunii võrrelda ja sellepärrast ka sellise hoiakuga toidublogisid ei loe.
Just selles peitubki Sille edu, et ta ei pea end paremaks kui kestahes tavaline koduperenaine.
Jätka samas, siiras ja koduses stiilis ning ära muutu mingiks ennasttäis glamuurkokaks.
Tänan, et sa olemas oled.

Üks suvaline koduperenaine

Anonüümne ütles ...

Ma natuke saan kurjast anonüümsest aru ka. Mõnel oleks häbi sellise kvaliteedi-kujundusega pilte ülesse riputada või nii lihtsaid retsepte kurjade pilkude alla kommenteerimiseks panna oma õige nimega siin konnatiigis.
Mina ka ei julgeks mõnest oma kiirelt kokku klopsitud tööpäevaõhtusest lihtsast toidust mõnes uhkes blogis piiksatadagi. Aga hea, et kõik ei ole sellised minutaolised jänesed!!!!

Leian, et Sille blogi taolist asja on ka vaja. Neid kel pole ei aega, raha, oskusi ega tahtmist (jah, mõnele on igapäevane toiduvalmistamine pigem KOHUSTUS kui nauding) keerukamate toitudega vaeva näha on päris palju.
Oma lihtsusega ei hirmuta Sille siit kunagi mitte kedagi ära. Ja parem mõni kehvem foto kui ilma fotota.

Iga ema kes teeb armastuse ja südamega tervele perele igal õhtul ühise õhtusöögi on alati kiitust väärt. Vahet pole kas ta serveerib makarone hakklihaga või midagi udupeent. Mõlemad täidavad kõhtu ja soendavad südant.

Anonüümne ütles ...

Täitsa humoorikas, et uhel inimesel on aega nii paljusonaliselt teist halvustada. Ja korduvalt lausa tagasi tulla sellele lehele ja veel vaielda ka. Ja mitte millegi eest. Vaga tunnen kaasa sellele inimesele. Voib ette kujutada kui must ja maardunud tema sisemus on. Ei tea kas sellise hingeeluga uldse kevadet on lootust naha. Ma ei kujuta ette, et ma votan uhe suvalise blogi ja lahen sinna igavusest kirjutama, et kuule su blogi on nome, so toidud on nomedad ja uleuldse....

Anonüümne ütles ...

kahju, et Tallinnas pole.. edu Sillele hea mõtte täideviimisel!

Related Posts with Thumbnails