esmaspäev, 9. november 2009

Meekattega õuna-kaerahelbekook

4 dl kaerahelbeid
2 dl jahu
0,5 tl soodat
1,25 dl suhkrut
3 muna
1 dl piima
3 dl hapukoort
1 l õunatükikesi

Katteks peale:
õunaviile
2 spl mett

Purusta kaerahelbed köögikombainis peeneks. Klopi munad kahvliga lahti, lisa suhkur, purustatud kaerahelbed, soodaga segatud jahu, hapukoor ja piim, sega läbi, lisa juurde väiksed õunatükid, sega, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse koogivormi. Kata koogi pealispind õunaviiludega, mis vala üle vedelaks sulatatud meega (sulatasin köögikombainis 20 sekundit soojendades, muutub hästi vedelaks). Küpseta 200-kraadise ahju keskmises osas 45 minutit kuni puutikuga katsudes jääb tikk puhtaks.

Ilmselt õuna ja mee kooslus tekitas valmis koogil maitse nagu oleks tegu pirnikoogiga.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

köögikombainis soojendades????? mismoodi see käib :-)

Sille Varblane ütles ...

Vabandust, köögikombaini asemel peaks ikka mikrolaineahi olema :)

Silx ütles ...

Mmm!!! Tundub ahvatlev! Peaks järgi proovima.

Related Posts with Thumbnails