reede, 20. november 2009

Kõrvitsa-õunakrõbedik

Allikas: Nami-Nami

Maitsev kook või magustoit, mida tegime kokaklubis.


Puruvormi e. krõbediku võib vastavalt soovile küpsetada kas ühes suuremas või mitmes väiksemas portsjonvormis.

2 sl võid
1 dl suhkrut
1 tl kaneeli
1 dl heledaid seemneteta rosinaid
500 g tükeldatud kõrvitsat
500 g tükeldatud õuna


Purukate:


1 dl nisujahu
2 dl kaerahelbeid
1 dl suhkrut

100 g võid

Koori ja tükelda kõrvits ning õunad.
Sega potis või, suhkur, kaneel, rosinad, kõrvitsa- ja õunatükid. Kuumuta ning hauta kaane all tasasel tulel 15 minutit, kuni kõrvits on pehme.


Sega kausis jahu, kaerahelbed ja suhkur, siis haki juurde külm või.
Vala kõrvitsa-õunasegu võitatud ahjuvormi. Pudista peale purukate.


Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni purukate on kuldne.
Jahuta veidi ja serveeri jäätisega.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails