Allikas: Nami-Nami
Puruvormi e. krõbediku võib vastavalt soovile küpsetada kas ühes suuremas või mitmes väiksemas portsjonvormis.
2 sl võid
1 dl suhkrut
1 tl kaneeli
1 dl heledaid seemneteta rosinaid
500 g tükeldatud kõrvitsat
500 g tükeldatud õuna
Purukate:
1 dl nisujahu
2 dl kaerahelbeid
1 dl suhkrut
100 g võid
Koori ja tükelda kõrvits ning õunad.
Sega potis või, suhkur, kaneel, rosinad, kõrvitsa- ja õunatükid. Kuumuta ning hauta kaane all tasasel tulel 15 minutit, kuni kõrvits on pehme.
Sega kausis jahu, kaerahelbed ja suhkur, siis haki juurde külm või.
Vala kõrvitsa-õunasegu võitatud ahjuvormi. Pudista peale purukate.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni purukate on kuldne.
Jahuta veidi ja serveeri jäätisega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar