Retsept on Soome ajalehest Aamulehti (14.1.2009, Punajuuri-papupihvit)
Retsept tundus mulle huvitav, kuid valmis kotletid isiklikult mulle ei meeldinud. Tundsin mõru maitset, mis oli ilmselt toorest peedist. Keedetud peedist tehes oleks olnud kindlasti paremad, kuid see on maitseasi.
3 toorest peeti
2 toorest kartulit400 g konservube või värskeid keedetud aedube
1 sibul
2 küünt küüslauku
1 sl punet
1 sl majoraani
purustatud musta pipart
1 tl soola
1 kuni 2 dl nisujahu
Koori ja riivi peedid ja kartulid peenelt. Suru nõrutatud konservoad kahvliga jämedaks püreeks. Haki sibul ja küüslauk.
Sega peet, kartul, oad, sibul-küüslauk kausis, sega juurde jahu.
Tõsta tainast lusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta mõlemalt poolt kaunilt pruuniks.
Kastmeks sobib külm jogurti- või hapukoorekaste.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar