reede, 13. november 2009

Peedi-oakotletid

Retsept on Soome ajalehest Aamulehti (14.1.2009, Punajuuri-papupihvit)

Retsept tundus mulle huvitav, kuid valmis kotletid isiklikult mulle ei meeldinud. Tundsin mõru maitset, mis oli ilmselt toorest peedist. Keedetud peedist tehes oleks olnud kindlasti paremad, kuid see on maitseasi.


3 toorest peeti

2 toorest kartulit
400
g konservube või värskeid keedetud aedube
1
sibul
2
küünt küüslauku
1
sl punet
1
sl majoraani
purustatud
musta pipart
1
tl soola
1 kuni 2
dl nisujahu

Koori ja riivi peedid ja kartulid peenelt. Suru nõrutatud konservoad kahvliga jämedaks püreeks. Haki sibul ja küüslauk.
Sega peet, kartul, oad, sibul-küüslauk kausis, sega juurde jahu.
Tõsta tainast lusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta mõlemalt poolt kaunilt pruuniks.

Kastmeks sobib külm jogurti- või hapukoorekaste.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails