Allikas: „100 rooga”
6 küüslauguküünt
3 spl õli
1 suur sibul
1 porru
1 sellerivars
1 kg kõrvitsat
1,5 l vett
3 tk kanapuljongikuubikut
1 loorberileht
soola
pipart
Pane koorimata küüslauguküüned pisikesse ahjuvormi, kalla üle 1 sl õliga ning küpseta 175 kraadise ahju keskosas 20 minutit. Lase jahtuda, tõmba koored pealt. Kuumuta 2 sl õli suures paksupõhjalises keedunõus, lisa hakitud sibul, seller ja porru. Kuumuta segades 10 minutit, lisa küüslauguküüned, tükeldatud kõrvits, vesi ja puljongikuubikud. Keeda vähesel kuumusel 30 minutit, keemise lõppjärgus lisa maitseained. Eemalda loorberileht ja töötle püreeks. Maitsesta lõplikult ja aja uuesti kuumaks.
Kuigi supisse läks suur kogus küüslauku, ei olnud tegelikult supil küüslaugumaitset.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar