reede, 20. november 2009

Kõrvitsa-astelpajububert


Allikas: Maakodu (mai 2008)


Kokaklubis tehtud maitsev magustoit.


200 g kõrvitsapüreed
80 g astelpaju marju (asendasime apelsini ja sidrunimahlaga)
1 dl vett
150 g suhkrut
7.5 dl piima
1.5 dl mannat
3 muna

Keeda puhastatud ja tükeldatud kõrvits väheses vees kaane all pehmeks. Kurna ja püreesta. Suru püree läbi sõela.
Keeda astelpajumarjad vee ja poole osa suhkruga pehmeks, suru läbi sõela.
Kuumuta piim keemiseni, sõrista sellesse pidevalt segades peene joana manna, keeda puder.
Lisa kõrvitsa- ja astelpajupüree ning kuumuta läbi.
Eemalda pott tulelt.
Eralda munakollased -valgetest. Klopi munakollased suhkruga kohevaks, vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa soojale mannapudrule vahustatud munakollased, sega läbi, siis munavalgevaht. Sega bubert läbi.


Serveerimisel kaunista sidrunmelissi ja marjasiirupiga.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails