Retsept ajakirjast Naisteleht 5. okt 2007
Kokkuhoiu kokaklubis sai tehtud ka selline väga-väga maitsev kook. Kahjuks unustasin ma koogitükist pilti teha, nii pidin lisama tüki pildist, kus koogitükk eemalt paistab, et näeksite kui kauni värviga kook seest on.
Tainas:
100 g võid
100 g suhkrut
3 muna
1 sidruni riivitud koor ja mahl
400 g porgandit
100 g 10% rõõska koort
300 g ehk 6 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
soola
Võõp:
100 g võid
100 g suhkrut
3 muna
1 sidruni riivitud koor ja mahl
400 g porgandit
100 g 10% rõõska koort
300 g ehk 6 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
soola
Võõp:
30 g võid
50 g naturaalset sulatatud juustu Merevaik
125 g tuhksuhkrut
30 g kookoshelbeid
Vahusta või poole suhkrukogusega. Lisa ühekaupa munakollased, siis sidrunimahl ja riivitud koor. Sega jahu küpsetuspulbriga, lisa jahusegu taignasse vaheldumisi rõõsa koorega. Siis sega juurde jämedalt riivitud porgandid. Viimasena lisa ülejäänud suhkru ja soolaga tugevaks vahuks löödud munavalged. Vala tainas võiga määritud koogivormi, küpseta 200-kraadi juures umbes 1 tund.
Võõba tegemiseks sulata või, lisa Merevaik, kuumuta pool minutit. Sega hulka tuhksuhkur. Määri glasuur jahtunud koogile, puista peale kookoshelbeid.
50 g naturaalset sulatatud juustu Merevaik
125 g tuhksuhkrut
30 g kookoshelbeid
Vahusta või poole suhkrukogusega. Lisa ühekaupa munakollased, siis sidrunimahl ja riivitud koor. Sega jahu küpsetuspulbriga, lisa jahusegu taignasse vaheldumisi rõõsa koorega. Siis sega juurde jämedalt riivitud porgandid. Viimasena lisa ülejäänud suhkru ja soolaga tugevaks vahuks löödud munavalged. Vala tainas võiga määritud koogivormi, küpseta 200-kraadi juures umbes 1 tund.
Võõba tegemiseks sulata või, lisa Merevaik, kuumuta pool minutit. Sega hulka tuhksuhkur. Määri glasuur jahtunud koogile, puista peale kookoshelbeid.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar