teisipäev, 18. november 2008

Juudi porgandiküpsised

See retsept tuli otsinguga "Jeruusalemma sõnumid" lehelt.

Tegime neid küpsiseid ka Kokkuhoiu kokaklubis.


Sellest taignakogusest tuleb 2,5 pannitäit küpsiseid.

Meie arvates väga maitsvad küpsised, kuigi lapsed suhtusid alguses eelarvamusega, siis peale proovimist ütlesid, et nii head ja porgandi maitset pole üldse tunda.

Küpsised tulevad poolkrõbedad.

250 g ehk 5 dl jahu

100 g ehk 0,5 dl suhkurt

90 g võid (retsepti järgi oli 100 g, aga mul polnud rohkem)

500 g riivitud porgandeid (kuhjaga 1liiter)

noaotsaga soodat

0,5 tl kaneel

mõni tera soola

Retseptis oli, et porgandid tuleb riivida jämeda riiviga. Peale riivimist purustasin need veel köögikombainis väikesteks tükkideks. Ma arvan, et kui eelnevalt ei riivi ja paneb lihtsalt porganditükid köögikombaini purustamisele, siis jäävad porganditükid paksemad kui eelnevalt õhukeseks riivitud porganditükkidest tehes.

Kui ainult riivida väga peene riiviga, siis see ka arvatavasti nende küpsiste puhul ei sobi, sest peene riiviga tulevad mahlased porgandid, jämeda riiviga ja köögikombainis purustades jäävad kuivad porganditükid.

Purustatud porganditükkidele lisada sulatatud või, sool, suhkur, soodaga segatud jahu. Segada köögikombainis kuni taignamass hakkab suurteks pallideks moodustuma.

Pane tainas 1 tunniks külmkappi seisma, siis rulli jahusel pinnal õhukeseks ja lõika välja küpsised.

Minul on pildil näha olev küpsistelõikamise rull, mis oli karbis müüdava Suupistete raamatuga komplektis, päris mugav oli sellega teha.

Küpsetasin 200-kraadise ahju keskmises vahes küpsetuspaberiga kaetud pannil 20 minutit kuni mõne küpsise äär tundus natuke pruunikas.

Väga head ja tervislikud küpsised!

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails