Tegime neid küpsiseid ka Kokkuhoiu kokaklubis.
Meie arvates väga maitsvad küpsised, kuigi lapsed suhtusid alguses eelarvamusega, siis peale proovimist ütlesid, et nii head ja porgandi maitset pole üldse tunda.
Küpsised tulevad poolkrõbedad.
250 g ehk 5 dl jahu
100 g ehk 0,5 dl suhkurt
90 g võid (retsepti järgi oli 100 g, aga mul polnud rohkem)
500 g riivitud porgandeid (kuhjaga 1liiter)
noaotsaga soodat
0,5 tl kaneel
mõni tera soola
Retseptis oli, et porgandid tuleb riivida jämeda riiviga. Peale riivimist purustasin need veel köögikombainis väikesteks tükkideks. Ma arvan, et kui eelnevalt ei riivi ja paneb lihtsalt porganditükid köögikombaini purustamisele, siis jäävad porganditükid paksemad kui eelnevalt õhukeseks riivitud porganditükkidest tehes.
Kui ainult riivida väga peene riiviga, siis see ka arvatavasti nende küpsiste puhul ei sobi, sest peene riiviga tulevad mahlased porgandid, jämeda riiviga ja köögikombainis purustades jäävad kuivad porganditükid.
Purustatud porganditükkidele lisada sulatatud või, sool, suhkur, soodaga segatud jahu. Segada köögikombainis kuni taignamass hakkab suurteks pallideks moodustuma.
Pane tainas 1 tunniks külmkappi seisma, siis rulli jahusel pinnal õhukeseks ja lõika välja küpsised.
Minul on pildil näha olev küpsistelõikamise rull, mis oli karbis müüdava Suupistete raamatuga komplektis, päris mugav oli sellega teha.
Küpsetasin 200-kraadise ahju keskmises vahes küpsetuspaberiga kaetud pannil 20 minutit kuni mõne küpsise äär tundus natuke pruunikas.
Väga head ja tervislikud küpsised!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar