neljapäev, 5. november 2009

Porgandikissell

Retsept raamatust L. Remmelgas „Magustoidud”

Kokkuhoiu kokalubi üks osalejategrupp tegi ühe toiduna sellist kisselli, mis tuli maitsvam kui oleks osanud oodata. Sõime seda täielikult jahtunult, oli kreemjas, mõnele meenutas astelpaju maitset, minul tekkis seos hoidisega, mida nimetatakse õunakastmeks, väga sümpaatne söök. Sobiks hästi ka kohupiimakreemi või vahukoorega.


500 g porgandeid või 0,5 l porgandimehu
0,5 l vett
0,5 l õuna- või sõstramahla
suhkrut maitse järgi (kuna meil oli magus õunamahl, pandi suhkrut 1 spl)
2-3 spl tärklist



Puhastatud porgandid keedetakse väikeste tükkidena pehmeks ja surutakse siis läbi sõela või purustatakse saumikseriga. Püree kuumutatakse keemiseni, lisatakse mahl ja suhkur ning vähese veega segatud tärklis. Lastakse veelkord keema tõusta.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails