reede, 20. november 2009

Õhuline kõrvitsavorm (kõrvitsa-vahukooretarretis)


Allikas: Nami-Nami (retsept on rootsi ajakirjast Allt om Mat (Vinspecial 2008, Pumpamousse). Suhkruga magustatud ja želatiiniga tarretatud mousse-laadne kõrvitsavorm.


Väga hea magustoit, mida tegime Kokkuhoiu kokaklubis.



700 g kõrvitsat
3 lehte želatiini
2 dl 35% rõõska koort
3 sl tuhksuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
0.5 apelsini riivitud koor


Kaunistuseks:
6 tk suurekristallilist pruuni suhkrut


Serveerimiseks:
vahtrasiirupit või
vedelat mett


Koori kõrvits, eemalda seemned ja lõika viljaliha kuubikuteks. Keeda kõrvits vähese soolaga maitsestatud vees pehmeks - umbes 15-20 minutit. Kurna vesi, nõruta kõrvits kergelt. Püreesta kõrvits täiesti ühtlaseks, siis lase toatemperatuurini jahtuda.


Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees.
Vahusta rõõsk koor koos tuhk- ja vanillsuhkru ning riivitud apelsinikoorega pehmeks vahuks.
Kuumuta veidi kõrvitsapüreed (mikroahjus), sulata selles kuivaks surutud leotatud želatiinilehed. Sega želatiinisegu ülejäänud kõrvitsaga, seejärel sega õrnalt vahukoore hulka.
Jaota vahusegu kuue veega loputatud portsjonvormi peale ning pane 3-4 tunniks külmkappi tarretuma.


Enne serveerimist kummuta kõrvitsavormid taldrikutele. Igale portsjonile aseta suur suhkrukristallitükk. Soovi korral nirista peale vahtrasiirupit või vedelat mett.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails