reede, 20. november 2009

Mahlane kõrvitsa-apelsinikook

Allikas: Toidutare (Eva Palu retsept)

Maitsev kook, mida tegime kokalubis.


120 g toasooja võid

1,5 dl suhkrut

1 apelsini riivitud koor (lisasime ka poole apelsini mahla)

3 suuremat muna

2,5 dl kõrvitsapüreed

5 dl jahu

2 tl küpsetuspulbrit

Hõõru toasoe või, suhkur ja apelsinikoor vahule. Lisa ükshaaval üks terve muna ja kaks munakollast, vahusta. Sega hulka kõrvitsapüree. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu. Vahusta munavalged ja sega needki ettevaatlikult taina hulka.

Küpseta 175-kraadises 24 cm läbimõõduga lahtikäivas koogivormis ca 50-60 minutit.

Kõrvitsapüree saad lihtsasti kõrvitsat vähese veega pehmeks keetes või ahjus pehmeks grillides.





Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails