reede, 20. november 2009

Kõrvitsa-riisivorm (originaalis nimi: risotto kõrvitsaga)


Sotsialistlik Põllumajandus 1985

Kokkuhoiu kokaklubis tehtud toit, mis minule igatahes maitses.

500 g kõrvitsat

1 l puljongit

1 kl riisi

1 sibul

50 g riivitud juustu

Pestud riisi keeta puljongis tasasel tulel ~20 minutit, lisada võiga praetud hakitud sibul, jämedalt riivitud või kuubikuteks lõigatud kõrvits. Tõsta võiga määritud pannile, puistata üle riivjuustuga ja küpsetada ahjus 15-20 minutit.

10 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ei ole muidu norija, aga äkki oleks sellele toidule "riisivorm kõrvitsaga" veidi sobivam nimi. Otsisin just risottot, aga paraku see retsept ei lähe mitte.

Sille Varblane ütles ...

Ma arvan ise ka sama, aga kasutasin originaalnime.

Anonüümne ütles ...

Kui see on originaalis risotto, siis on Sille lihtsalt valmistamisõpetuse väga valesti kokku kirjutanud - see EI OLE risotto!

Sille Varblane ütles ...

Kui te vaatate retsepti allikat: Sotsialistlik Põllumajandus 1985, siis ilmselt sellel ajal arvati, et see toit väärib sellist nime või ei teadnud retsepti autor, milline risotto peab olema. Ma ei ole midagi muutnud ei tegemisjuhendis ega nimes, nii et jätame selle toidu nüüd rahule.

Anonüümne ütles ...

Kui on teada, et nimi ekslik on, siis võiks see retsepti juures kirjas olla.
Sõbralik soovitus ja hoiaks sellised (kuigi õigustatud) kommentaarid ära.

Ssille ütles ...

Tegin nimesse täienduse.

Sandra ütles ...

Väga isuäratav toit!

Mir ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Andra ütles ...

Mina tegin seda, ainult, et lisasin pizzakatet ka. Ja väga hea tuli, pere kiitis. :)

Tiina ütles ...

Panin kõik komponendid, väljaarvatud juustu(lisasin kõige lõpus), korraga ahju ja küpsetasin tunde järgi niikaua kuni kõik oli pehme. Tuli konsistentsilt veidi teistsugusem aga maitse sai väga hea. Sellisteks sügisõhtuteks on väga hea toit.

Related Posts with Thumbnails