teisipäev, 23. veebruar 2010

Pärmitainast kilu-munarullid


Pärmitaina tegemist vaata siit: http://toidupildid.blogspot.com/2009/02/pitsataskud.html. Suhkrut võib panna natuke vähem (1,25 dl, retseptis 1,5 dl). Kui antud jahu koguste juures ei tule taigna sõtkumisel tainas nõu äärtest lahti keskele kokku, sellisel juhul tuleks jahu juurde lisada kuni tainas ei vaju enam laiali. Kuna jahud on erinevad, siis ei pruugi alati sellest kogusest aidata ja vedelast tainast on üsna võimatu saiakesi vormida.

Kerkinud tainas rullida lauale laiali (need rullid on tehtud poolest tainakogusest, teisest osast tainast tegin kartuli-kilu täidisega suure rulli), tainas määrida pehme võiga, katta hakitud munaga (tegin köögikombainis), sinna peale asetada hakitud kilud.


Kuna soovisin väiksemaid saiakesi, keerasin rulli poole taigna peale kokku, siis lõikasin taigna läbi ja tegin ülejäänud tainast samasuguse peenikese rulli. Rulli otstest lõikasin jupid ja asetasin

lõikepind üleval ja vastu küpsetusplaati, pannile.


Küpsetada 200-kraadise ahju keskmises osas kuni on pruunid.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails