Tegime seda struudlit kokaklubis.Küpsetis oli maitsev, väga rohke täidisega, eriti huvitav oli see, et maitse järgi võis olla täiesti kindel, et täidises on hapukapsas. Huvitav teada, et nii lihtsalt võib äädika lisamisega muuta värske kapsa hapukapsaks. Nii saab kiirelt ja kergelt värskest kapsast teha hautatud hapukapsa.
Tainas:
300 g nisujahu
3 sl õli
0.5 tl soola
0.5 tl suhkrut
1 muna
Täidis:
0.5 kapsast
1 sibul
100 g läbikasvanud suitsupekki (asendasime suitsuvorstiga)
soola
1.5 dl lihapuljongit
(2 kuni 4 sl valget veiniäädikat) asendasime 3/4 spl 30% söögiäädikaga
(4 tl köömneid) jätsime ära
musta pipart (asendasime sidrunpipraga)
Määrimiseks:
1 munakollane
3 sl piima
Valmista tainas: sega tainaained ja sõtku ühtlaseks. Suru tainas palliks kokku ja määri pealt õliga.
Lase tainapallil umbes pool tundi soojas kohas seista.
Valmista täidis: peenesta kapsas, haki sibul ja pekk väikesteks kuubikuteks.
Prea õlisel pannil sibula- ja pekitükid klaasjaks. Lisa kapsas, maitsesta soolaga ja hauta 10–12 minutit aeg-ajalt segades.
Vala peale puljong ja hauta veel umbes 10 minutit.
Lisa äädikas, (köömned), pipar ja suhkur. Sega ja lase jahtuda.
Võta suurem köögirätt ja puista jahuga üle (asendasime räti küpsetuspaberiga).
Rulli sellel tainas laiali, pane käed taina alla ja venita tainast veel õhemaks.
Kata tainas jahtunud täidisega, servad jäta katmata. Määri vabad tainaservad õliga ja tõsta täidise peale.
Rulli struudel rätiku abil kokku, kinnita serv ja otsad. Tõsta struudel ettevaatlikult küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Sega munakollane piimaga ja pintselda sellega struudlit, torka kahvliga sisse mõned augud.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 35–40 minutit, kuni struudel on kuldne. (Ei määrinud ega torganud kahvliga)
1 kommentaar:
Tundub huvitav. Samas ei asendaks veiniäädikat tavalise äädikaga kohe kindlasti. Maitseasi.
Postita kommentaar