teisipäev, 16. veebruar 2010

Punane hautis

Allikas: Targu talita


Kokaklubis tehtud toit.


200–250 g punast peakapsast (panime valget peakapsast)

1 suurem peet

1 punane sibul

2 dl keedetud punaseid ube (panime konservube)

punast basiilikut (ei pannud)

2–3 sl riivitud ingverijuurt (ei pannud)

3 sl õli

3 sl sidrunimahla

1 dl jogurtit või hapukoort

1 tl soola

jahvatatud musta pipart

sidrunipipart

Selle roa võib valmistada hautades, aga ka vokkpannil kiirelt praadides. Sel juhul ei kaota köögivili töötlemisel kuigi palju värvi.

Kuumutage pannil õli, lisage tükeldatud sibul ja ingver ning segage, et need keskmises kuumuses korralikult läbi küpseksid. Lisage riivitud kapsas, peet ja oad. Praadige veel umbes 10 minutit, siis lisage koor või maitsestamata jogurt ja kuumutage segades veel mõni minut. Siis maitsestage soola, sidrunimahla ja pipraga.

Kõige lõpuks pange hautisele väiksemaks rebitud punase basiiliku lehti, kui on värske maitsetaim käepärast võtta. Maitset annab ka kuivatatud basiilik, mida võite lisada varem, koos hapukoorega.

Kui soovite, et kapsas ja peet oleksid täiesti pehmeks haudunud, lisage neile koor ja kuumutage kaane all. Oad aga pange juurde veidi hiljem.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails