4 dl ehk 380 g kartuliputru- või püreed
4 dl jahu
50 g võid
3/4 tl soola
2 muna
1 tl küüslaugusoola
1 tl paprikapulbrit
Kartulid keeta pehmeks, tampida, lisada praetud hakitud sibul ja kuum piim, mikserdada läbi.
Küpsiste tegemiseks vahustada või soolaga köögikombainis, lisada üks muna, vahustada läbi, siis lisada teine muna ning kartulipudru ja maitseainetega segatud jahu, segada (köögikombainis) ühtlaseks tainaks.
Läbi tordipritsi laiema otsiku lasta küpsisetainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Küpsetada kuni on pruunid ja krõbedad.
Küpsetades 225-kraadise ahju keskmises vahes, 11 minutit keskel ja 6 minutit üleval, olid tulemuseks pruunid kenad ja maitsvad küpsised.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar