Sellest täidise kogusest tegin 14 pirukat, natuke tainast jäi üle, sellest tegin juustu-keerusaiu.
Eelkergitusega pärmitaigen:
Soojenda 0,5 l piima käesoojaks (pigem olgu jahedam kui kuumem, liiga kuumaga ei hakka pärm kergitama),
Sega lusikaga läbi ja jäta 20 minutiks kaetult kerkima.
Võta juba munad ja õli külmkapist välja soojenema.
Peale seda lisa taignale
2 lahtiklopitud muna
Sega mikseri taignakonksudega kuni moodustab nõu keskel palli. Lase kerkida kinni kaetult soojas kohas, mitte kuuma pliidiplaadi peal, pigem kuuma pliidiplaadi kõrval või radika peal kuni taigen kerkib vähemalt kahekordseks (umbes 1 tund). Õhukindlalt, näiteks toidukilega kaetult kerkib taigen kiiremini!
Eelkergitusega pärmitaigen:
Soojenda 0,5 l piima käesoojaks (pigem olgu jahedam kui kuumem, liiga kuumaga ei hakka pärm kergitama),
lisa 1,5 dl suhkruga segatud 50 g pärmi
ja 400 g jahu.
Sega lusikaga läbi ja jäta 20 minutiks kaetult kerkima.
Võta juba munad ja õli külmkapist välja soojenema.
Peale seda lisa taignale
2 lahtiklopitud muna
1,5 tl soola
umbes 450 g jahu
1, 5 dl õli.
umbes 450 g jahu
1, 5 dl õli.
Sega mikseri taignakonksudega kuni moodustab nõu keskel palli. Lase kerkida kinni kaetult soojas kohas, mitte kuuma pliidiplaadi peal, pigem kuuma pliidiplaadi kõrval või radika peal kuni taigen kerkib vähemalt kahekordseks (umbes 1 tund). Õhukindlalt, näiteks toidukilega kaetult kerkib taigen kiiremini!
Täidis:
500 g hakkliha
1 suur sibul
1 paprika
1,5 tl soola
peenpipart
0,5 tl kuivatatud basiilikut
100 g juustu
Hakkliha, sibul, paprika praadida, lisada maitseained ja juust, segada kuni juust on sulanud.
Katteks 100 g riivjuustu
Valmis tainas rullida laiali, lõigata umbes 12 * 12 cm ruutudeks, keskele panna suur kuhi täidist, taigna 2 nurka tõsta keskele kokku ja see järel sättida kokku mõlemad otsad, (alloleval pildil näha, kuidas üks ots on kokku sätitud, teine alles lahti)küpsetised asetada pannile kinnituskohad allpool, määrida pealt munaga, raputada peale riivjuustu, küpsetada 200-kraadise eelkuumutatud ahju keskmises vahes 17 minutit kuni juust on kena värvusega ja sai kuldpruun.
Suur maitsev einepirukas! Ühe piruka kaal oli umbes 150 grammi.
7 kommentaari:
Miks siin taignas nii palju suhkrut on? Need ju soolased pirukad?
Tainas tuleb parema maitsega kui suhkrut on palju, kuid selle koguse juures tainas ise magus küll ei jää.
Sa teed nii häid asju!
Kademeel kohe su laste peale.
Tuli küll magus:( Ma ei pane magusale pirukale ka nii palju suhkrut. 1,5dl on ikka väga palju...
Valmistasin täna pitsataskuid, mis said väga maitsvad! :) Peale selle sain tulevikuks varuks hea pärmitaigna retsepti, kuhu ei pea enam tainast lahti rullides jahu lisama.
Ning minu arvates oli tainas hea maitsega, ei ütleks, et suhkrut palju oli.
Olen teinud neid pirukaid juba kümmekond korda ja tunnikese pärast teen jälle.
Väga maitsvad :)
Kas keegi aitaks? Palju kuivpärmi peaks tava pärmi asemel panema? Aitäh, Oksana.
Postita kommentaar