esmaspäev, 22. veebruar 2010

Kilupasteet "pühademunad"


Kuna kohe-kohe on tulemas Eesti sünnipäev, ei saanud me ka kokaklubis sellest mööda vaadata ja nii tegime mõned toidud ka kilust ja heeringast.

Kokaklubi kokkajate käe all valmisid neist hoopis sellised värvilised pallikesed. Väga hästi sobiks kui pallike oleks asetatud väiksele ümmargusele leivaviilule.

Teise kokaklubi grupiga tegime erinevat värvi pallikesi.
Retsept Nami-Nami retseptikogust

50 g võid
2 keedetud kartulit
10 kuni 15 vürtsikilu
2 sl hapukoort
sinepit
suhkrut
jahvatatud musta pipart


Kaunistuseks:
2 keedetud muna

Valmistamine:
Vahusta või. Peenesta kartul kahvliga. Puhasta kilud ja peenesta, lisa kartulid.
Lisa hapukoorele sinepit, pipart ja veidi suhkrut ning sega läbi. Soovi korral lisa veidi kilusoolvett. Pane pooleks tunniks külmkappi.
Haki keedetud munavalged ja -kollased eraldi.
Vormi jahtunud kilupasteedist pallid, osa veereta munavalges, osa munakollases. Serveeri klaasvaagnal koos maitserohelisega.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails