neljapäev, 5. november 2009

Porgandipüreesupp


Retsept raamatust S. Masso, O. Relve „Supid ja ühepajatoidud”, sulatatud juustu ja paprikapulbri lisasin omast tarkusest juurde.


See Kokkuhoiu kokaklubis tehtud supp osutus samuti maitsvaks.



1 l puljongit või vett
300 g porgandeid
2-3 kartulit
1 suurem sibul
0,5 spl jahu
100 g rõõska koort
soola
muskaati

magusat paprikapulbrit
150 g sulatatud juustu „Merevaik”


Porgandi- ja kartulitükid ning tükeldatud sibul keedetakse vähese vee või puljongiga pehmeks, püreeritakse, lisatakse vesi või puljong, rõõsa koorega segatud jahu, keedetakse veel mõni minut. Maitsestatakse.


Lisandiks röstitud saiakuubikud
Sai lõigatakse umbes 1 cm läbimõõduga kuubikuteks, praetakse pannil vähese rasvainega kergelt pruunikaks.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

see nüüd küll eriti odav ei tule :(
kartul ehk on kodus olemas, aga sibul ja porgand kipuvad varakult otsa saama.
Osta tuleb veel pakk rõõska koort,
muskaati,
paprikapulbrit,
merevaigu juustu...
Jahu ehk natuke kapis leiab ja soola ka.
Mul maksab 5 liitrine potitäis kartulisalatit kah ainult 25 krooni
ja ma arvan, et palju paremini täidab kõhtu.
Supi saab puljongist, kartulist ja odavatest makaronidestki.Võib ju panna väikese porgandi ka, et teemas oleks.
Loen muidu blogi ja olen ka lugenud raamatut, kuid kui retseptid muutuvad selliseks, et nende koostisained pisikese eelarve lõhki ajavad, siis võin neid lugeda ainult unejutuks.

Anonüümne ütles ...

Ma oleks küll äärmiselt huvitatud kartulisalati retseptist, mis täidaks 5 liitrise poti 25.- krooniga. Tundub kergelt utoopiline.
Ning porgand ja sibul ei ole küll toiduained, mida saaks kirjeldada kui toidu hinna kõrgeks ajajaid. Kui aiasaadused kipuvadki varakult otsa saama, siis nimetet asjad on poes või turul päris soodsa hinnaga olemas.

Anonüümne ütles ...

Ega ma ütlegi, et sibul ja porgand hinda kõrgeks ajavad, aga kui neid ei ole siis tuleb needki osta.
Lihtsalt ma märkan muutust keerulisemate ja kallimate toitude suunas.
ahjaa... Kartulasalati eelduseks on samuti sibula, kartuli ja õunte olemasolu, soovitavalt ka sisse tehtud kurk, aga selle võib ära jätta. Säästukast saad liitrise majoneesi ca 15 eeku 4 säästumuna 1.30 tykk
kokku 20.20 + sool ja pipar - kokku 21 eeku.
Ülejäänud 4 krooni võid kulutada et veel midagi sisse panna või
maitsestamiseks:sinep,mädarõigas, jms või arvestada sinna juurde ise tehtud kotletina.
(Viiner on ca 50 eeku kilo, ise tehtud kotlet, kui osta säästukast vms kampaaniakorras hakkliha annab kotletikiloks 18-22 eeku. See on see rohke kartuliga variant.)
Isegi kui pead paar odavamat õuna ostma, siis on ikkagi maksimaalselt 30 eeku potitäis.
Mida lihtsam kartulisalat seda parem sest alati leidub mõni naisterahvas, kes ei söö üht või teist komponenti.

Sille ütles ...

Meie klubi eesmärk oli katsetada selliseid toite, mida me varem pole teinud. Kuna menüüs oli sulatatud juustu kattega kook, mida ei kulunud tervet karpi koogisse, siis tegin ettepaneku ülejääk panna supisse, originaalis ei olnud sulatatud juustu selle püreesupi koostises. Kohvikoore pakk maksab 2.90, supisse läks pool pakki, selle võib soovi korral asendada ka piimaga. Porgandi kilohind on 2.50.

Loodan, et leiad siiski siin blogis oleva ~900 retsepti hulgast oma rahakotile sobivaid retsepte, sest suuremas osas on mul ikka odavatest koostisainetest tehtud toidud.

Anonüümne ütles ...

Leian ikka ja loodan neid ka juurde tulevat.
P.S. hea on siiski näha et enamus retsepte koosnevad siiski ka maapoodidest kättesaadavatest asjadest, olgu selle hinnaga kuidas on.
Sest mis kasu on ilusast läikivate piltidega kokaraamatust kui vajaminevaid aineid saad ainult linnast või isegi ainult Tallinna kindlatest poodidest...
Jaksu edaspidiseks.

P.S. välja rehkendatud, et maapoodides on toit 33% kallim ja kaubavalik olematu.

Tasneem ütles ...

hahahaa...vahva lugeda et niipaljudes retseptiblogides/raamatutel/lehekülgedel lihtsalt eesti naised lähevad oma pahameelt välja valama. :D
Tegelikult tahtsin öelda et virin teemal "kallis" või raskesti kättesaadav on kül iga perenaise oma viga. Mina elan egyptuses ja enamus eesti retseptides olevad asjad siin lihtsalt puuduvad. Seega ongi vaja ise retsept pisut ringi teha ja kasutada olemasolevaid komponente. samuti raha teema. Meie palkade kohta on söök siin isegi kallim kui eestis ja ometi me kõik elame ja oleme õnnelikud.
Aitäh kauni blogi eest ja ma kindlasti leian peale antud retsepti siit veel hulgaliselt retsepte mida kül olude sunnil veidi muutma pean aga toit tuleb siiski hea :D

Related Posts with Thumbnails