Nami-Nami retseptikogu
Kaunis kuldkollane supp, mis sai kokaklubis väga kõrge hinnangu ja palju kiidusõnu. Kuna meenutas maitselt piimasuppi, siis mul oli natuke kahju, et pannes supisse juustu, jääb tulemus tulemus üsna sama, mis oleks hinnalt odavama piimaga saavutanud, kuid see on vaid minu arvamus. Võib-olla on asi ka selles, et suurendasime vee kogust peaaegu 2 liitrini, sest supp tundus liiga paks.Aga iseeneset supp oli hea maitsega.
1 l vett
500 g värsket kapsast
1 suur sibul
2 porgandit
4 kartulit
2 kuni 3 sl õli
200 g Merevaigu sulatatud juustu
soola
musta pipart
Kuumuta suures potis vesi keemiseni, lisa ribadeks lõigatud kapsas, maitsesta vähese soolaga ning keeda 10 minutit.
Riivi porgand jämedalt või lõika ribadeks, haki sibul. Prae porgand ja sibul õlis klaasjaks (umbes 5 minutit).
Lisa tükeldatud kartulid ja praetud porgandi-sibulahautis kapsapotti. Keeda 10-15 minutit, kuni aedviljad on pehmed.
Lisa vähehaaval sulatatud juust, enam ära keeda.
Kui juust on supis sulanud, maitsesta vajadusel soolaga ja serveeri.
Peale puista maitserohelist, nt peterselli.
3 kommentaari:
Ssille, kas te suurendasite juustu kogust ka siis pea kahe korra? Kui ei, võis tõesti lahja jääda.
Mu mäletamist mööda andis see sulatatud juust ikka täitsa tugeva maitsenüansi - mul tuli jälle isu peale. Peaks vist uuesti tegema :)
Me juustu kogust ei suurendanud, aga kuna supp oli 1 l vedelikuga väga paks, pigem nagu hautis ja rahvast oli ka rohkem, siis lisasime vett.
kasutage merevaigu asemel jämedalt riivitud suitsujuustu, kui juustumaitset tahate
Postita kommentaar