pühapäev, 7. veebruar 2010

Galina kartulipirukad (lehtainapirukad kartulitäidisega)

Retsept Nami-Nami retseptikogust, kohandasin tegemisõpetust meile sobilikumaks.

Esmaspäevases kokaklubis tegime ilma sibulateta, ainult kartulipudruga, kuid midagi jäi nagu puudu. Kolmapäeval ei teinud kartulitest putru, vaid lihtsalt riivisime keedetud kartulid, lisasime praetud sibulaid, purustatud küüslauguküüne, ohtralt kartulimaitseainet ja paprikapulbrit. Nende pirukatega jäime rahule.


lehttainast


Täidis:


kartuliputru

praetud sibulatükke

soola
musta pipart

(kartulimaitseainet)

(paprikapulbrit)

(küüslauku)

määrimiseks lahtiklopitud muna


Valmista kõigepealt täidis. Keeda kartulid pehmeks ja tambi katki või suru läbi sõela. Lisa praetud sibulatükke ja piima, tee valmis kartulipuder, maitsesta soola ja pipraga. (Soovi korral lisa maitseks veel praetud seeni, juustu või muud meelepärast).

Rulli lehttainas õrnalt jahusel laual piklikuks nelinurgaks. Lõika saadud plaat kolmeks-neljaks pikaks ribaks. Jaota täidis samuti kolmeks-neljaks pikaks „vorstiks”. Aseta täidiserull tainaribale ning vajuta tainaservad mõne mm kauguselt taignaäärtest sõrme või noa tagumise küljega tugevasti kinni.

Lõika saadud „vorstid” väikesteks juppideks ning aseta küpsetusplaadile. Pintselda pealt munaga ning küpseta 220kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni kartulirullid on kuldsed.

2 kommentaari:

Eva P. ütles ...

Need on hästi maitsvad! :)

Pille ütles ...

Minu arust on need ka hirmus maitsvad, s.t. kui kartulipuder korralikult maitsestada, siis ei tohiks küll miskit "puudu" jääda. Aga maitsed on muidugi erinevad.

Related Posts with Thumbnails