reede, 24. august 2007

Mustsõstra-vahukoore kakaorullbiskviit


Taigen:

5 muna
150 g suhkrut
2 spl kakaod
3 spl jahu
2 spl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit


Täidis:

mustasõstramoos
vahukoor

Munavalged vahustada kõvaks vahuks, nii et kui kausi teistpidi keerab, ei kuku kausist välja, munakollased vahustada suhkruga heledaks vahuks, siis lisada munakollasevahule tärklis, kakaoga segatud jahu ja munavalgevaht, segada ettevaatlikult lusikaga tõstes segamini. Panna küpsetuspaberile, küpsetada keskmises vahes 200 kraadi juures umbes 7-8 min kui pealt pruunikaskollane.

Küpsenud rullbiskviit võtta kohe ettevaatlikult küpsetuspaberi küljest lahti ja panna ta teise küpsetuspaberi peale. See küpsetuspaber, mille peal rullbiskviiti küpsetati, teha käega märjaks ja panna see paber rullbiskviidile nii, et märg pool rullbisviidi peal.

Lasta paberi all täielikult jahtuda, siis panna täidis ja keerata rulli. Lasta seista mõnda aega külmkapis. Kui märga paberit peale ei pane, siis läheb rullbiskviit kõvaks ja seda ei saa pärast enam keerata, murdub katki, eelpool kirjeldatult toimides aga jääb rullbiskviit ilus pehme.
Kui panna täidis kuuma rullbiskviidi peale, siis võib täidis ära sulada ja vahelt välja joosta.
Mina määrisin jahtunud biskviidi mustsõstramoosiga ja katsin 1,5 spl suhkruga vahustatud vahukoorega.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tegin siis kah see nädalavahetus üle pika-pika aja rullbiskviiti (üle pika-pika aja selle pärast, et eelmine kord oli täielik ebaõnnestumine :) ja no see kord tuli ikka palju paremini välja, kuid üks puudus siiski on, nimelt kui ma hakkan seda kokku rullima, siis küpsenud tainas hakkab mul mõranema ja murduma. Nii oli see mu eelmise rullbiskviidi tegemisel (siis oli rullimine täiesti võimatu) ja nii oli see ka nüüd, kuid nüüd tuli ikka rullbiskviidi moodi välja ikka :) Aga kas selle tegemisel on mingi nipp, mida ma pole avastanud või kuidas seda murdumist saaks ära hoida?
Tänud ette! :)

Ssille ütles ...

Ma ei oskagi nippi anda, mul on ka mõnikord seda juhtunud, aga aitab küpsetuspaberi abil keeramine ja kui lähebki natuke katki, pärast viiludeks lõikamisel ei pane seda keegi tähelegi, eriti kui viilu paned taldrikule pikali.

LG ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Anonüümne ütles ...

Üleküpsetatud biskviit (ka liiga paks) kipub mõranema.

Related Posts with Thumbnails