kolmapäev, 29. august 2007

Külmutatud jäätisekoogid


Retsept võetud Pere ja Kodu retseptilisast. See retsept jäi mulle silma mitmeid kordi, enne kui lõpuks otsustasin seda teha ja kohe väga-väga hea tuli! See on nagu väike jäätis, mis muutub söömispehmeks sügavkülmast võttes juba paari paari minutiga. Tegin peale esimest katsetust suurema koguse, et hea külalistele pakkuda, aga nad olid nii head, et lapsed sõid need lihtsalt ära.
Põhi:
3 pk kaeraküpsiseid (paki kaal 250 g)
4 spl vett
Küpsised purustada peeneks, lisada vesi. Retseptis oli või, aga kaeraküpsised on ise üsna rasvased, katsetasin kahte moodi ja leidsin, et ei ole vajadust rasvaine lisamiseks, veega püsib kenasti koos.
Täidis:
400 ml vahukoort vahustatult
2,5 dl lusikaga katki surutud vaarikaid
Segasin lusikaga täidisained kokku ja valasin küpsisepuruga vooderdatud paberist muffinivormidesse, mis omakorda olid muffinipanni pesadesse pandud. Panin koos panniga sügavkülma.
Kuna sellest kogusest sai rohkem kui üks pannitäis ja pabervormide vooderdamine küpsisepuruga võttis üsna palju aega, külmusid seni esimese pannitäie koogikesed sellise astmeni, et neid sai koos pabervormidega muffinipannist välja tõsta, ilma et need laiali vajuksid. Panin need pabervormides koogikesed lahtiselt sügavkülma ja täitsin panni uute koogikestega.

Hommikuti esimese asjana läksid lapsed sügavkülmast neid koogikesi otsima!

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails