pühapäev, 12. august 2007

Prantsuse õunakook

Retsept võetud "100 rooga" sarja raamatust.

Väga hea kook, eriti hea on pealmine vahukoore maitseline kreemjas kattekiht!

Põhi:

125 g toasooja võid
1,5 dl tuhksuhkrut
1 muna
2 dl jahu
noaotsaga soola

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna, seejärel sool ja jahu. Pane tainas toidukilesse pakituna kaheks tunniks külmkappi.

Kate:

õhukesi õunaviile (valge klaar), nii et terve koogipind saab kaetud ühekordse kihiga.

3 munakollast

1 dl suhkrut

2 tl vaniljesuhkrut

1 pk (200 ml) vahustatud vahukoort

Munakollased vahustada suhkru ja vaniljesuhkruga, lisada vahukoor.

Lahtikäiva koogivormi küpsetuspaberiga kaetud põhjale laotada põhja taigen. Tainas jääb hästi pehme, lusikaga saab laiali ajada. Panna ahju ja küpsetada 10 minutit. Siis võtta ahjust välja ja katta õunaviiludegaja valada üle kattega.

Retseptis on öeldud, et peale õunte ja katte panekut eelküpsetatud põhjale tuleks küpsetada 200 kraadises ahjus 40-50 min, aga juba õige varsti oli pealmine kiht täiesti puun, vähendasin kuumust, küpsetamisaeg minu ahjus oli ka tunduvalt lühem.

Soovitaksin küpsetada 175 kraadises ahjus.

1 kommentaar:

Anne ütles ...

Aitäh idee eest, superhea kook tuli ! Tegingi 175 juures ja kuna ise pidin kodust ära minema, lasin mehel valvata...ta võttis ahjust välja, kui tundus pealt küps aga siis helistas mulle kurva häälega et vist jäi ikka toores...aga see oli ainult esmane mulje sest selleks ajaks kui koju jõudsin, oli kook jahtunud ja kõik sõid vaimustusega:)

Related Posts with Thumbnails