pühapäev, 12. august 2007

Marineeritud kabatshokid

Kabatshok lõigata pikuti pooleks. koorida ja eemaldada seemned ning pehme osa.


Saadud "paadid" lõigata pikkadeks kangideks, mis omakorda tükeldada lühemateks juppideks.
Kabatshokkide marineerimiseks teen täpselt samasuguse marinaadi nagu kurkide marineerimisel, samuti panen purkidesse eelnevalt mustsõstralehed, tilliõisikud jm. Purkidesse võib panna ka sinepiseemneid. Vaata järgmiselt lingilt:
Kabatsokikangid panen purkidesse ritta üksteise kõrvale tilliõite, mustsõstralehtede jm peale. Kabatshokitükke täis purkidesse valan kuuma marinaadi, asetan purkidele lahtiselt ilma kinni keeramata kaaned ja panen kuuma veega täidetud potti spetsiaalsele restile või riide peale kuumutama pooleks tunniks. Potis peaks peale purkide potti panekut olema vett 3/4 purkide ulatuses.
Purgid võtta välja ja sulgeda kohe õhukindlalt.
Jäävad väga head! Lastele meeldis neid paljalt käest süüa, muidu mõeldud ikka prae lisandiks.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails