kolmapäev, 8. august 2007

Paradiisiõuna-ploomi-porgandimoos


1,5 l paradiisiõunu
3/ 4 l kividest puhastatud poolikuid ploome
1 l riivitud porgandit
2 dl vett

Paradiisiõunad lõikasin neljaks, eemaldasin varred ja ussitanud kohad.
Porgandid riivisin peene riiviga.
Ploomid lõikasin pooleks, eemaldasin kivid.
Panin kõik koos veega keema, keetsin umbes 45 minutit, kuni olid täiesti pehmed, siis lasin moosi läbi köögikombaini püreetegija. Selle puudumisel tuleks kasutada sõela ja moosisegu sealt läbi suruda.
Saadud püreele lisasin 1 l kohta 500 g suhkrut. Keetsin 15 minutit, eemaldasin vahu ja sulgesin õhukindlalt purkidesse.
Jällegi üks mõnusa maitsega moos!

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails