Esimese tööna valmistada ette purgid. Selleks panna korralikult pestud purkidesse igasse üks koos õitega tillivars, 5 mustasõstra lehte, 1 tükeldatud küüslauguküüs, kooritud mädarõikajuure tükikesi. Võib veel lisada vürtsi ja sinepiseemneid.
Korralikult pestud kurgid panna suurde potti, sinna valada peale keev vesi.Kuumutada neid seal umbes 10 minutit. Mida vähem hoiab, seda krõmpsumad kurgid tulevad.
Kui kurgid veega kaetud, oleks aeg hakata keetma marinaadi.
Marinaad:
2 spl soola
1 spl suhkrut
2 spl äädikat
Vesi panna soola ja suhkruga keema. Kui hakkab keema, tõsta pliidilt ära ja lisada äädikas. Äädika lisamisega hakkab marinaad väga suure hooga keema, selle pärast on seda ohutum teha kui pott tõsta enne tulelt ära.
Purgid panna põrandale teki peale ja katta ka pealt tekiga. Hoida neid seal terve päeva või õhtust hommikuni, siis viia jahedasse ruumi.
Olen mitmel aastal teinud selliselt, on korralikult säilinud.
See variant on suure koguse tegemise korral tunduvalt lihtsam kui potis purkide kuumutamine.
10 kommentaari:
Kas marinaadi kogused on 1l vee kohta?
Jah, 1 l vee kohta, vabandust, olen unustanud selle märkimata!
Pole hullu, tänud vastamast! Läheb tegemiseks.
põhimõtteliselt on mul sama retsept aga ma ei kuumutua ei kurke ega purke koos kurkidega.
Kiilike - kuidas sa siis teed, kas paned toored külmad kurgid purki, marinaad peale ja teki alla?
vb rumal küsimus, aga kui purgid tuleb aint pesta, kas siis enne muude asjade sisse panekut tuleb purgid ära ka kuivatada??
I have taken quite a few of these workshops, and have been quite pleased with all of them.
But what if you could get better grades with less study time.
Learning the basics of good photography can take the help of a professional.
my web-site most popular online schools
Kurkidega teen samuti, aga marinaadi ained jagan purkidesse, liitristega kõige lihtsam ja peale kurkide sissepanekut valan keeva vee peale ja kaantega kinni ja teki alla. Maal kaevuveega ei taha seista, aga korteriveega on alati hästi säilinud.
Veepotis kuumutamine on aegunud igand :D Praeahi on? Siis külmas vees hoitud ja hoolikalt pestud kurgid steriliseeritud purkidesse koos maitsetaimedega, marinaad pääle, pooleldi kinni keeratud kaaned purkidele ja purgid 100-kraadisesse ahju. Kuni kurgid värvi muudavad. Siis kaaned kõvasti kinni ja valmis nad ongi :)
Mina ei kuivata!!))
Postita kommentaar