esmaspäev, 6. august 2007

Kuumutamata marineeritud kurgid




Esimese tööna valmistada ette purgid. Selleks panna korralikult pestud purkidesse igasse üks koos õitega tillivars, 5 mustasõstra lehte, 1 tükeldatud küüslauguküüs, kooritud mädarõikajuure tükikesi. Võib veel lisada vürtsi ja sinepiseemneid.
Korralikult pestud kurgid panna suurde potti, sinna valada peale keev vesi.Kuumutada neid seal umbes 10 minutit. Mida vähem hoiab, seda krõmpsumad kurgid tulevad.


Kui kurgid veega kaetud, oleks aeg hakata keetma marinaadi.


Marinaad:

2 spl soola
1 spl suhkrut
2 spl äädikat


Vesi panna soola ja suhkruga keema. Kui hakkab keema, tõsta pliidilt ära ja lisada äädikas. Äädika lisamisega hakkab marinaad väga suure hooga keema, selle pärast on seda ohutum teha kui pott tõsta enne tulelt ära.


Kui kurgid on umbes 10 minutit kuumas vees olnud, tuleks neid hakata purkidesse tõstma. Selleks on olemas spetsiaalne kurgitõstja (nagu kaks lusikat oleksid vastamisi koos), minul seda ei ole, mina tõstan supilusikaga, peab vaatama, et kurgileotusvedelikku ei satuks lusika pealt kurgipurkidesse. Eelnevalt mustsõstralehtede ja teiste ainetega täidetud purgipõhjadele tõsta kurgid. Kui purk on kurke täis, valada sinna peale marinaad ja sulgeda õhukindlalt.


Purgid panna põrandale teki peale ja katta ka pealt tekiga. Hoida neid seal terve päeva või õhtust hommikuni, siis viia jahedasse ruumi.
Olen mitmel aastal teinud selliselt, on korralikult säilinud.
See variant on suure koguse tegemise korral tunduvalt lihtsam kui potis purkide kuumutamine.

10 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas marinaadi kogused on 1l vee kohta?

Ssille ütles ...

Jah, 1 l vee kohta, vabandust, olen unustanud selle märkimata!

Anonüümne ütles ...

Pole hullu, tänud vastamast! Läheb tegemiseks.

Anneli ütles ...

põhimõtteliselt on mul sama retsept aga ma ei kuumutua ei kurke ega purke koos kurkidega.

Ssille ütles ...

Kiilike - kuidas sa siis teed, kas paned toored külmad kurgid purki, marinaad peale ja teki alla?

Anonüümne ütles ...

vb rumal küsimus, aga kui purgid tuleb aint pesta, kas siis enne muude asjade sisse panekut tuleb purgid ära ka kuivatada??

Anonüümne ütles ...

I have taken quite a few of these workshops, and have been quite pleased with all of them.
But what if you could get better grades with less study time.
Learning the basics of good photography can take the help of a professional.


my web-site most popular online schools

Unknown ütles ...

Kurkidega teen samuti, aga marinaadi ained jagan purkidesse, liitristega kõige lihtsam ja peale kurkide sissepanekut valan keeva vee peale ja kaantega kinni ja teki alla. Maal kaevuveega ei taha seista, aga korteriveega on alati hästi säilinud.

Anonüümne ütles ...

Veepotis kuumutamine on aegunud igand :D Praeahi on? Siis külmas vees hoitud ja hoolikalt pestud kurgid steriliseeritud purkidesse koos maitsetaimedega, marinaad pääle, pooleldi kinni keeratud kaaned purkidele ja purgid 100-kraadisesse ahju. Kuni kurgid värvi muudavad. Siis kaaned kõvasti kinni ja valmis nad ongi :)

Unknown ütles ...

Mina ei kuivata!!))

Related Posts with Thumbnails