neljapäev, 9. august 2007

Pariisi õunakook


Väga maitsev, lihtsalt valmistatav kook!
Retsept on võetud "Õunakookide" raamatust.


1,5 dl jahu
1 dl suhkrut
1 spl küpsetuspulbrit
1/4 tl soola
1 tl vaniljesuhkrut
3 muna
3 spl õli
1 dl piima
1 l õunatükikesi

Kate:
3/4 dl suhkrut
1 muna
50 g võid


Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja vaniljesuhkur. Lisa munad, õli, piim. Kooritud, puhastatud õunad tükeldada. Sega õunatükid taignasse
ja vala küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 200 kraadises ahjus keskmises vahes 35 minutit. Seejärel vala koogile kate ja küpseta veel 10 minutit.
Katte valmistamiseks sega suhkur, muna ja sulatatud või.



6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Olen seda kooki teinud ja esimesel korral ehmatas nn taigna puudus. Ehskiis polnudki eriti mingit taigent, millega õunu segada. Hämmeldust tekitas ja usku üritusse polnud. Aga väga hea tuleb tõepoolest. Tasub teha. Eriti siis kui on õunauputuse ajastu, nagu praegu.

Anonüümne ütles ...

Kas siin küpsetuspulbrit liiga palju pole? Vahest ikka 1 teelusikatäis? Muna ju ka kergitab.

Anonüümne ütles ...

Väga hea kook.Tuttav pani jahu asemel hoopis maisijahu kuna perekonnas teravilja allergik.Olevat nii ka hea saanud.

ohh ütles ...

ka mulle maitseb meeletult. olen seda juba kolm aastat teinud, ilmselt vähemalt korra kahe kuu tagant. klassika:) sellest koogist mahlasemat annab ikka otsida. hea nii soojalt (vaniljejäätisega) kui külmalt.

Anonüümne ütles ...

Ma pole üldse eriline küpsetaja, niiet tegin täiesti retsepri järgi ja SUPPERsupper hea tuli :)

Ainukese vahega, et tegin plaadi peale ja seega ahjus tahtis vähem olla :)

Aga jaa... väga lihtne ja ülimaitsev, tõesti mahlane ja mõnus!

Kristiina Nurm ütles ...

Hea ka ilma katteta

Related Posts with Thumbnails